Helyi közélet

2019.03.08. 08:40

Betört egy nyíregyházi pékségbe, kifelé pedig pont rendőrökbe botlott - 3 nap alatt ítélet is született

Nyíregyháza - 2019. március 7-én el is ítélte a bíróság azt a férfit, aki két nappal korábban Nyíregyházán az Arany János úti pékséget feltörte.

Nyíregyháza - 2019. március 7-én el is ítélte a bíróság azt a férfit, aki két nappal korábban Nyíregyházán az Arany János úti pékséget feltörte.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség azért emelt vádat a férfival szemben, mert 2019. március 4-én éjjel az Arany János utcán lévő pékség öt négyzetméter nagyságú üvegablakába belevágta a fémből készült kerékpártárolót, amitől az üveg összetört. Ezután a férfi bemászott a pékségbe, és üdítőket pakolt a táskájába. Éppen indulni akart kifelé, amikor az arra járőröző rendőrökbe ütközött, akik igazoltatták, majd bilincsbe vitték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

Bár az eltulajdonított üdítők értéke alig 4.000,- forint, azonban a vádlott 80.000,- forint kárt okozott a kirakat összetörésével.

Az őrizetben lévő vádlottat az ügyészség soron kívül állította bíróság elé, aki a tárgyaláson nem tudott magyarázatot adni cselekményére, csupán arra hivatkozott, hogy ittassága miatt nem emlékszik semmire. A 72 órás őrizet alatt teljesen kijózanodott vádlottat a bíróság egy év próbára bocsátotta, aki ezt tudomásul vette. Az ítélet jogerős.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában