Helyi közélet

2019.03.12. 14:44

Elkezdődött a nyíregyházi Tófürdő rekonstrukciója

Nyíregyháza - Gyökeres változások: közel 260 millió forintból újul meg a Tófürdő Sóstógyógyfürdőn.

Nyíregyháza - Gyökeres változások: közel 260 millió forintból újul meg a Tófürdő Sóstógyógyfürdőn.

Ritka élmény betonkeverőbe botlani a Tófürdőn. Most ennek van a szezonja, ugyanis épül-szépül, látványosan átalakul Sóstógyógyfürdő egyik sajátossága, amit zömmel a nyíregyháziak látogatnak. Ezért is kérdezték meg a törzsvendégeket arról, hogy ők milyen pozitív változásokat szeretnének látni a kedvelt helyükön.

A lakossági fórum után felgyorsultak az események, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 220,77 millió forintos vissza nem térítendő támogatás mellett az önkormányzat is részt vállalt a munkálatok patronálásában, így a főösszeg közel 260 millió forintnak felel meg. Kedd délelőtt dr. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlén győződött meg arról, ahogy időarányosan jól haladnak a beruházással. Csúszdának se híre, se hamva, ellenben a betonkeverő csak forgott-forgott, hogy mielőbb letegyék az újítások alapjait.

– Szerettük volna, ha a Tófürdő megőrzi a hagyományos jellegét. Arra törekedtünk, hogy maradjanak meg a régi építészeti formák, és ehhez illesszünk a mai kornak megfelelő elemeket. Ilyen például a napvitorlás árnyékolórendszer – közölte Tenkely Szabolcs, a generáltervező „A” STÚDIÓ 90 Építésztervező Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője.

A cirógató márciusi napsütésben a tópart mellett a média munkatársainak dr. Podlovics Roland, az üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója vázolta fel, hogy mire számíthatnak azok, akik a nyári nyitást várják: – Már a bejáratnál újítással szembesülhetnek, hiszen az eddigi egyhez képest két pénztár lesz, ami gyorsítja a bejutást. Sokak örömére lesz ingyenes wifi. Térkövet kapnak a sétányok, központi vizesblokk és ötszáz vállfás öltöző épül. Az 1986-ban készült, de idejét múlt csúszdákat lebontották a szakemberek, ehelyett klasszikus és családi csúszda fogadja a fürdőzőket. Ötven négyzetméteres stég is lesz a vízpartnál. Sok új fával rendezett lesz a zöldfelület, amit az alácsövezés is szolgál. A kerítés és strandröplabdapálya úgyszintén megújul, miként a műemléki fogadóépület homlokzata is – tette hozzá dr. Podlovics Roland.

A tervek szerint nyárra készülhet el a lényegesen korszerűbb Tófürdő. A Hotel Pangea közelében újabb vonzerő lehet a mesterségesen modernizált, természetes sóstói fürdőhely.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában