Helyi közélet

2019.03.13. 11:48

Franciaországi látogatás

Fehérgyarmat - Két diák, Panulin Boglárka és Kelemen Mátyás, az országuk és intézményük bemutatását kapták feladatul.

Fehérgyarmat - Két diák, Panulin Boglárka és Kelemen Mátyás, az országuk és intézményük bemutatását kapták feladatul.

A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium huszonnégy tanulója és két kísérő tanára, Bakosné Balogh Andrea és Joóné Herka Erzsébet Strasbourgba utazhattak egy jeles eseményre, az Európai Parlament Euroscola napjára, ahol az iskolájuk mellett Magyarországot is képviselték. A részvételt az iskola mint az Európai Parlament Nagykövet Iskolája azzal érdemelte ki, hogy néhány hónappal ezelőtt a csapat, Bakosné Balogh Andrea tanárnő vezetésével az online Euroscola verseny győztese lett.

Segítettek őket a diplomaták

Az eseményen több mint ötszáz diák vett részt, huszonkét ország képviseletében. A parlamenti látogatás előtti napon érkeztek a városba, majd betekinthettek az Európa Tanács munkájába, mindennapjaiba, ebben segítségükre voltak Osztolykán Ágnes és Oravecz Dávid diplomaták.

Gyertyagyújtással megemlékezést tartottak a Kléber téren, ahol decemberben merényletet követtek el. Az áldozatok között volt Bartek Pedro Niedzielski, Strasbourg­ban élő lengyel állampolgár, aki az elzászi magyar kultúregyesületnek is tagja, segítője volt. Ezután a tanulók részt vettek a parlamenti napon.

Két diák, Panulin Boglárka és Kelemen Mátyás az ország és intézményük bemutatását kapták feladatul. Mindenki számára hatalmas élmény volt az utazás, hiszen megismerkedhettek az Európa Tanács munkájával, az intézmény köszönettel gondol mindenkire, aki bármilyen formában támogatta, hogy mindez megvalósulhasson.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában