Helyi közélet

2019.03.16. 18:36

Ha túl sok a főtt tészta, le is fagyaszthatjuk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi a teendő, ha nem jól mértük fel a mennyiséget és túl sok főtt tésztánk maradt? Például lefagyaszthatjuk!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi a teendő, ha nem jól mértük fel a mennyiséget és túl sok főtt tésztánk maradt? Például lefagyaszthatjuk! A fagyasztáshoz arra van szükség, hogy al dentére főzzük – a kifejezés tükörfordításban azt jelenti: fogra való, azaz rágni kell (al dentére csak a jó minőségű fajtákat lehet főzni). Ha azt akarjuk, hogy ne ragadjon össze, érdemes egy kis olívaolajat csöpögtetni a vízbe, de azután is a tésztához keverhetjük, miután kihűlt. Ha rögtön a főzés után akarjuk lefagyasztani, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Utána tegyük jól záródó fagyasztózsákba vagy edénybe. Ha újra ki akarjuk olvasztani, tegyük a fagyasztóból a hűtőbe, majd forrásban lévő vízben melegítsük újra. Három hónapnál tovább semmiképpen se tároljuk!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában