Helyi közélet

2019.03.21. 16:03

Huszonkétmillió készülhet

Budapest - A szén-dioxid-semleges egyensúlyhoz vezető úton igen fontos mérföldkő az elektromos mobilitás bővítése.

Budapest - A szén-dioxid-semleges egyensúlyhoz vezető úton igen fontos mérföldkő az elektromos mobilitás bővítése.

A Volkswagen Csoport teljes gőzzel halad az egyéni mobilitás rendszerének alapvető átalakításával és az elektromos hajtások szisztematikus kidolgozásával. A konszern – a korábban tervbe vett 50 helyett – közel 70 új elektromos modell bevezetését tervezi a következő tíz évben. Ennek eredményeképpen a konszern elektromos platformjára épülő járművek várható száma 15 millióról 22 millióra emelkedik majd a következő évtizedben.

Az egyezmény a mérce

A Volkswagen egy átfogó szénmentesítési programot indított, amely tisztán szén-dioxid-semleges egyensúly megteremtését tűzte ki célul 2050-re minden területre vonatkozóan, a flottáktól kezdve a gyártáson át az adminisztrációig.

– A Volkswagen felelősséget vállal a jövő kulcsfontosságú irányzatait illetően, különösen a klímavédelem kapcsán. A párizsi klímaegyezmény céljai mércéül szolgálnak számunkra. Az elkövetkező években lépésről lépésre közelítjük a gyártást és az értéklánc további állomásait a szén-dioxid-semlegesség felé. Ezzel járulunk hozzá a globális felmelegedés megállításához. A Volkswagen azon dolgozik, hogy az elkövetkező években emberek milliói számára biztosítsa az egyéni mobilitás lehetőségét, mégpedig biztonságosabb, tisztább és hálózatba kapcsolt módon – mondta dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka vezérigazgatója.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában