Helyi közélet

2019.03.04. 17:20

Húzd csak, prímás!

Nyíregyháza - Tévhit, hogy a magyar nóta kizárólag a „nyugdíjasok himnusza”.

Nyíregyháza - Tévhit, hogy a magyar nóta kizárólag a „nyugdíjasok himnusza”.

Különleges meghívásnak tett eleget pénteken este Tordai Zoltán prímás és debreceni zenekara: Nyíregyházán, a Hotel Korona emeleti termében az Interit-Invest Kft. ügyvezetőjét, a nótaszerető dr. Kovács Gézát köszöntötték 70. születésnapja alkalmából családtagjai és barátai.

Az ünnepi eseményen közönség elé lépett a nyíregy­házi Aranyhang Dalárda is. A dalos ajkú férfiak „Búcsút int az ősz a nyárnak” című nótáját hibátlan precizitással ­kísérő, 38 esztendős prímás az előadást követően lapunknak elmondta: édesapjától, majd a zeneiskolában tanult muzsikálni, 11 éves korában már a Rajkó Zenekarban húzta.

A fiatalok is vevők a szépre

– A repertoárunk igen gazdag: a klasszikus nótáktól, csárdásoktól az operetteken át egészen a musicalekig sok műfajban otthonosan mozgunk, a zenekar állandó tagokkal, de zeneileg folyamatosan megújulva lép színpadra az ország számos pontján, ahol – és egyre több helyen van így – igény van az élő, minőségi, hamisítatlan cigányzenére.

– Bár igaz, hogy a nóták befogadására „meg kell érni”, tévhit, hogy ez a hungarikum csak a „nyugdíjasok himnusza”, a szép és jó muzsikára a fiatalabb generáció is nyitott! Mi pedig szívvel-lélekkel igyekszünk kiszolgálni a minket hallgatók igényeit, legyen szó ötven-, ötszáz vagy ötezer fős közönségről – nyilatkozta a zenekarvezető, Tordai Zoltán.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában