Helyi közélet

2019.03.28. 14:49

Jó ügyért dolgoztak

Nyíregyháza - Sikeres volt a Zöld Kerék Alapítvány tavaszi kerékpáros TeSzedd! akciója.

Nyíregyháza - Sikeres volt a Zöld Kerék Alapítvány tavaszi kerékpáros TeSzedd! akciója.

Nagy feladatot vállaltak a bringások az idei önkéntes szemétszedési akció során.

– A TeSzedd! nyíregyházi koordinátoraiként úgy éreztük, hogy ennyi lelkes emberrel a hátunk mögött nyugodtan vághatjuk nagy fába a fejszénket. Így a Kossuth térről indulva kitekertünk a Tokaji út kerékpárútján a benzinkútig, majd onnan visszafele haladva a volt KGST-piacig tisztítottuk meg a körülbelül egy kilométeres biciklis sáv két oldalát – tudatta lapunkkal Tokár Róbert. Az alapítvány projektfelelőse hozzátette: ezen a rövid szakaszon körülbelül 25 zsák szemetet szedtek össze, majd egy közeli gyűjtőszigetre szállították.

Szelektíven gyűjtsük!

– Igazi közösségi élmény együtt tenni valami fontosat a környezetért. Jó társaságban, jó ügyet szolgálva gyorsan telik az idő – jegyezte meg a fiatal környezetvédő, aki az alapítvány nevében azt kéri, vásárlásaink során igyekezzünk minél kevesebb csomagolóanyagot felhalmozni. Ha lehet, inkább használjuk többször, válasszunk újrahasznosítottat, és a keletkező hulladékot gyűjtsük szelektíven.

A Zöld Kerék húsz éve szervez programokat, melyek középpontjában a környezetvédelem, a természetjárás, a kulturális feltöltődés, ismeretterjesztés és a fogyatékkal élők támogatása áll.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában