Helyi közélet

2019.03.25. 18:23

Jubilál az Ezüst-kor egyesület

Nyíregyháza - Ismét a Nyíri Fészekben „gyújtottak petróleumlámpát” és „csavarták fel a szőnyeget” a „régi csibészek”.

Nyíregyháza - Ismét a Nyíri Fészekben „gyújtottak petróleumlámpát” és „csavarták fel a szőnyeget” a „régi csibészek”.

Tizenöt éves születésnapját ünnepli az idén a volt kórházi dolgozókat tömörítő Ezüst-kor Egészségügyi Nyugdíjasok Egyesülete. A Takács Sándorné vezette nyíregyházi civil szervezet rendszeresen tart, szervez könyvbemutatókat, előadásokat, határon belüli és túli kirándulásokat, részt vesz különféle főző- és sportversenyeken, hol operettszínházba, hol tárlatlátogatásokra viszi tagjait, de nem feledkezik meg a jeles évfordulók, világnapok közös megünnepléséről sem.

A fáradhatatlan nyugdí­jasok már második alkalommal bizonyították, hogy a retró muzsika és a tánc sem áll távol tőlük, legutóbb a Nyíri Fészekben „gyújtottak ­petróleumlámpát” és „csavarták fel a szőnyeget” a „régi csibészek”, miután meg­hallgatták a vezetőség beszámolóját, és szót ejtettek az idei esztendő főbb programjairól.

Felfedezik az országot

– A 2018-as évet pezsgő hangulatú, zenés bulival fejeztük be, ekkor döntöttünk az ismétlés mellett, amelyre kiváló apropót adott a hamvazószerdáig tartó farsangi időszak. Ismét a Nyíri Fészek étteremben gyűltünk össze, az évindító rendezvényünkre a vendéglőhöz közeli virágbolt szívünkhöz közeli alkalmazottai (Pócsik Aranka, Máté Lászlóné) is ellátogattak – mesélte Mráz Lászlóné Betty, az egyesület programszervezője, majd elmondta: a méltó jubileumi ünnepség megszervezése mellett kirándulások (Eger, Szarvas, Ópusztaszer), szűkebb hazánk nevezetességeinek felkeresése, a nyugdíjas­szövetség városi és megyei rendezvényein részvétel, érdekes előadások és nem utolsó sorban fővárosi színházlátogatás is szerepel az Ezüst-kor egyesület munkatervében.

Irány az operettszínház!

„Április 26-án Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II. nagy sikerű musicaljét, a Carouselt fogják megtekinteni az egyesület tagjai a Budapesti Operettszínházban. „Az élet dolgaiban nehezen eligazodó hintáslegény és a feltétel nélküli szerelemmel szerető kis cselédlány története a magyar drámairodalom egyik legmeghatóbb és legmegrendítőbb darabja.

A zeneszerző és a librettista 1945-ben írt musicalt a jólelkű, de meggondolatlan városligeti csibész életéről, haláláról és túlvilági kalandjairól. A Molnár Ferenc Liliom című műve alapján készült Carousel több mint hetvenéves története során újra meg újra sikerrel hódította meg a világ zenés színpadait; a Time magazin 1999-ben a huszadik század legjobb musicaljének választotta” – adott ízelítőt a nem mindennapi kikapcsolódást ígérő darabból Mráz Lászlóné.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában