Helyi közélet

2019.03.07. 16:13

Kábítószert szállított az encsencsi buszon

Nyíregyháza - A három vádlott – a készlet fogyásától függően 1-3 hetente – Budapestről szerezte be a kábítószert és a pszichoaktív anyagot.

Nyíregyháza - A három vádlott – a készlet fogyásától függően 1-3 hetente – Budapestről szerezte be a kábítószert és a pszichoaktív anyagot.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. március 7-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést, melyben I. rendű R. F. vádlottat 7 év 6 hónap, II. rendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, III. rendű M. P. T. vádlottat pedig 3 év börtönbüntetésre ítélte, s mindhárom vádlottat eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A tényállás szerint az I. rendű vádlott 2016-tól a lakásán árult pszichoaktív anyagot és kábítószert. A három vádlott – a készlet fogyásától függően 1-3 hetente – Budapestről szerezte be a kábítószert és a pszichoaktív anyagot. Az értékesítésből származó haszon I. rendű vádlotté volt, amire tekintettel vele szemben mintegy 7,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

2017. március 3-án I. rendű vádlott megbízásából II. rendű vádlott beszerezte a kábítószert, majd Budapestről Nyírbátorba utazott, ahol egy Encsencs felé közlekedő autóbuszra szállt. A rendőrjárőrök Nyírpilisen leszállították, és az ellenőrzés során mintegy 80 g súlyú kábító hatású anyagot foglaltak le tőle. Ugyanazon a napon I. rendű vádlott lakásából alufóliadarabokat, 7 db mobiltelefont, feltöltőkártyákat és digitális mérleget foglaltak le. III. rendű vádlott a kábítószer beszerzésében és kiszállításában működött közre.

A törvényszék a tárgyalás során igénybe vette a távmeghallgatást biztosító technikai eszközöket, mivel a II. rendű vádlottat a Márianosztrai Fegyházban tartják fogva. A modern rendszernek köszönhetően a nyilvános ülés megtartásához nem volt szükség arra, hogy a vádlottat a törvényszékre szállítsák.

Az ítélet jogerős.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik