Helyi közélet

2019.03.29. 11:39

Két jelölt indul Ibrányban

Ibrány - A hat szavazókörben vasárnap 6 órától 19 óráig lehet leadni a voksokat.

Ibrány - A hat szavazókörben vasárnap 6 órától 19 óráig lehet leadni a voksokat.

Időközi polgármester-választást rendeznek Ibrányban március 31-én, mert a város korábbi polgármestere, Berencsi Béla 2018 decemberében elhunyt. Mint már beszámoltunk róla, a választáson két független jelölt indul: a sorsolási sorrend szerint a szavazólapon Trencsényi Imre és Németh Szilvia neve olvasható majd. A hat szavazókörben a közel 5200 szavazópolgár a választás napján 6 órától 19 óráig adhatja le voksát.

Az időközi választás sajátossága, hogy Szelevény településsel együtt a ciklus utolsó voksolását tartják, mert az őszi önkormányzati választásig több már nem lesz.

KM


Időközi polgármester-választás

Trencsényi Imre (független)

– 2010 óta vagyok a képviselő-testület tagja, valamint Ibrány város alpolgármestere. Egy város építését megkezdeni lehet, de befejezni sohasem. Éppen ezért szeretném folytatni azt a városépítő, városszépítő munkát, amelynek az elmúlt évtizedekben mindannyian részesei lehettünk. Úgy gondolom, kellő tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy megvalósítsam azokat a terveimet, fejlesztési elképzeléseimet, amelyeket Ibrány fejlődéséért polgármesterként meg szeretnék tenni.

– Amennyiben bizalmat szavaznak nekem a város lakói, úgy a képviselő-testülettel együtt – a kormányzati szándékkal összhangban – a következő területekre szeretnék összpontosítani: fontosnak tartom Ibrány térségi szerepkörének további megőrzését. Természetesen éppen ilyen fontos a folyamatban lévő beruházásaink befejezése, valamint a jövőbeni pályázati lehetőségek minél jobb kihasználása. Az intézményeink zavartalan működésének biztosításáról a jövőben is gondoskodnunk kell, s nagy figyelmet kell fordítanunk munkahelyteremtésre és a vállalkozások támogatására, fejlesztésére. Segíteni kell a településen maradó fiatalok lakhatását, a leromlott településrészek további fejlesztése érdekében is mindent el kell követnünk.

– Kulcsszavakban a további céljaim: a református általános iskola működési feltételeinek biztosítása; a Tisza-part turisztikai vonzerejének növelése; a verseny- és tömegsport lehetőségeinek továbbfejlesztése. Kérem a lakosság megtisztelő bizalmát, hogy új lendülettel tudjunk együtt Ibrányért és lakóiért dolgozni!

Németh Szilvia (független)

– Tősgyökeres ibrányi vagyok. Általános iskolai és középiskolai tanulmányaimat is Ibrányban folytattam. Első diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán szereztem. A főiskola befejezését megelőzően Berencsi Béla polgármester úr megkeresett, hogy ismerve a tanulmányaimat, képesítési szakirányomat, szeretné, ha Ibrányban a polgármesteri hivatalban helyezkednék el, és segíteném munkáját a településfejlesztésben.

– Így kezdtem 2003-ban Ibrány város önkormányzatánál, 2004-től pedig már pénzügyi és városfejlesztési irodavezetőként dolgoztam. Akik ismernek, tudják rólam, hogy a munkában és a teljesítményben hiszek. Ha a programomat egy mondatban kellene összefoglalnom, az így hangzana: Az ibrányi lakosokkal közösen, összefogva képesek vagyunk arra, hogy Ibrányt egy modern, virágzó, az időseknek gondoskodást nyújtó, a fiatalok számára vonzó településsé tegyük.

– Soha nem állt még településünk ilyen fontos döntés előtt! 2019. március 31-én arról döntünk, hogy hagyjuk-e elszaladni magunk mellett a lehetőségeket, vagy a jövőt, a fejlődést választjuk. Meggyőződésem, hogy Ibrány nem lehet ellenzékben. A környező települések példájából láthatjuk, ahhoz, hogy továbbléphessünk a fejlődés útján, olyan városvezetésre van szükség, amely képes a kormánnyal való együttműködésre. A legfőbb célom, hogy Ibrány megtartsa, sőt megerősítse térségi vezető szerepét és továbbra is egy élhető és élő település legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában