Helyi közélet

2019.03.27. 20:58

Kiváló darabok érkeznek a nyíregyházi szabadtéri színpadra

Nyíregyháza - Június közepétől augusztus közepéig zenés vígjátékok, musical és operett is várja a színházkedvelőket.

Nyíregyháza - Június közepétől augusztus közepéig zenés vígjátékok, musical és operett is várja a színházkedvelőket.

– Ha a befejezett fejlesztéseket nézzük, elmondhatjuk, hogy jelentős volt a tavalyi év, hiszen megújult a Bencs-villa és a szabadtéri színpad is – mindkettőt a Móricz Zsigmond Színház működteti, s mind a kettő új lehetőségeket nyitott a város kulturális életében – mondta szerdai sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– A villában tartott irodalmi és zenés estek nagyon népszerűek, a telt házak pedig azt jelzik, hogy van igény a minőségi szórakoztatásra. Hasonló a helyzet a szabadtéri színpad esetében is: amióta a színház felel a műsorstruktúráért, folyamatosan nőtt a nézőszám, és látva az idei kínálatot, s tudva, hogy a felújítással nagyobb lett a befogadóképesség, biztos vagyok abban, hogy a korábbi számokat is sikerül túlszárnyalni – tette hozzá a polgármester.

Hiányosságot pótolnak

– A felújítás miatt tavaly csak két estén tudtuk szórakoztatni a színházat kedvelőket, most azonban minden eddiginél gazdagabb kínálat várja a közönséget – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

– Eddig a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában nem szerepeltek zenés vígjátékok, ezt a hiányosságot azonban pótoljuk: a nézők hét előadást láthatnak a szabadtéri színpadon az ún. Zenés VIDOR Nyár programjában. Ezek a darabok – Menopauza (Játékszín), Tanulmány a nőkről (Csiky Gergely Színház), Nyitott ablak (Petőfi Színház), A férfiak a fejükre estek (Turay Ida Színház), Csoportterápia (Veres 1 Színház), A púpos (Magyarock Dalszínház) és Állami áruház (Katona József Színház) – ugyanúgy versenyeznek, mint a VIDOR előadásai: de a győztes mindenképpen a közönség, hiszen kiváló művészek érkeznek Nyíregyházára. Láthatjuk mások mellett Hernádi Juditot, Détár Enikőt, Náray Erikát és Mészáros Árpád Zsoltot is.

Ezek mellett négy előadás szerepel a nyári programban: a Delila című vígjáték, A miniszer félrelép című darab, a Meseautó, de Kern András estje is kiváló szórakozást ígér – mondta el Kirják Róbert, és hozzátette: a szabadtéri előadásokra április 1-jétől lehet jegyeket venni.

A sajtótájékoztatón elhangzott: felélesztve egy régi hagyományt, szerdánként szabadtéri mozizásra invitálják az érdeklődőket, akik olyan filmeket láthatnak majd, mint az Egy asszony illata, a Forrest Gump vagy a Ryan közlegény megmentése.

SzA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában