Helyi közélet

2019.03.09. 18:02

Megyei sikerek a Farsang Kupán

Nyíregyháza, Tata - Aranyérmekkel tértek haza a megyei versenyzők Tatáról.

Nyíregyháza, Tata - Aranyérmekkel tértek haza a megyei versenyzők Tatáról.

Az elmúlt hétvégén Tatán rendezték meg a XVII. Farsang Kupát, az ország egyik legrangosabb gasztronómiai versenyét, amelyen megyénk szakemberei is részt vettek: szakács, cukrász, pincér és pék szakmákban mérték össze tudásukat.

Szakmai kirándulás

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nyíregyházi régiója ezúttal is szakmai kirándulással kötötte össze az eseményt, amelyen a felnőtt szakácsok között Kulcsár Ádám (Fenyves Szálloda) győzött, a baktalórántházi étterem másik szakácsa, Potor Dávid pedig ezüstéremmel tért haza. Aranyérmet szerzett a pincér tanulók között Sinka Ádám és Rigó Rebeka (II. Rákóczi Ferenc-iskola), a cukrász tanulók között pedig Kiss Gábor (Sipkay-iskola). A pék tanulók versenyében Szabó Petra (Westsik) ezüstérmet, Szabó Dóra (Westsik) bronzérmet kapott. A cukrász tanulók között Nyics Olivér Tamás és Enyedi Cintia (Sipkay) bronzérmes lett, Olesnyovics Kira (Sipkay) pedig oklevelet kapott.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában