Helyi közélet

2019.03.06. 09:54

Öt esztendő alatt jutottak el az arany minősítésig

Döge - Közel 100 fellépésük volt, a különböző rendezvényeken mintegy 70 népdalt és nótát adtak elő.

Döge - Közel 100 fellépésük volt, a különböző rendezvényeken mintegy 70 népdalt és nótát adtak elő.

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli a Dögei Dalárda Kör, amelynek jogelődje, a Dögei Gazda Dalárda az 1930-as években alakult és közel húsz éven át hallatta a hangját. A jubileum alkalmából rendezett ünnepségen Révész Gyula elnök elmondta, hogy a kis rétközi faluban mindig sok jó hangú ember élt. A dalárda arculatának megteremtéséhez hagyományteremtő céllal kezdtek, az alapító tagok között volt dr. Nagy Péter polgármester is. Az elmúlt öt év alatt közel száz fellépésük volt, a különböző rendezvényeken mintegy hetven népdalt és nótát adtak elő. Beutazták az egész országot, amelyhez az önkormányzat nyújtott jelentős anyagi támogatást.

A siker titka

Műsort adtak többek között a Nemzeti Vágtán, több település falunapi és egyházi rendezvényén, 2016-ban Harkányban arany minősítést, 2017-ben Hajdúszoboszlón kiemelt arany minősítést és legutóbb, 2018-ban a keszthelyi Balaton színházban szintén arany minősítést értek el. Hajdúszoboszlón 260 csapat szerepelt, és egy amatőr csoporttól ez az eredmény igen csak dicséretes. Ahogy Klicsu László alelnök fogalmazott: A siker kulcsa az, hogy ez a baráti közösség nem csupán csapat, hanem család is. Klicsu László és Horváth Zsolt szinte valamennyi nagyobb alkalomra ír vidám verseket, és a dalárda 25 saját szerzeményű dala is tőlük származik.

A hangulatos zenés rendezvény végén Márta Csaba alelnök szólt a dalárda előtt álló feladatokról, a férfiak pedig a közelgő nőnap alkalmából egy-egy szál rózsával lepték meg a háttérmunkát biztosító feleségüket.

- Agárdy Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában