Helyi közélet

2019.03.04. 17:13

Pálinka miatt gyulladt ki az almatároló - Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Hetven éve írtuk

1949. március 4., péntek

Tüzet okozott a pálinkafőző kisüst

Kigyulladt a tiszadobi földműves-szövetkezet tulajdonában lévő és a község határában található almatároló teteje. A tűz okának kiderítése közben nem várt felfedezésre jutottak a nyomozók. Megállapították, hogy a kertész befalazta az almatároló alatti pince bejáratát, egy lyukat vágott a pince oldalába, és a külvilágtól elzárt helyen engedély nélkül pálinkát főzött. A füstöt a szelelőlyukon az almaraktárba engedte, ennek következtében gyulladt ki az almatároló teteje. A kertész bevallása szerint eddig 3 hektoliter pálinkát főzött ki.

Hatvan éve írtuk

1959. március 4., szerda

Új városnegyed épül az állomásnál

Az Arany János utcai bérházak építése nemcsak a környék lakóinak, de az egész városnak is a büszkesége. A Jósa András, Arany János és Kölcsey Ferenc utca saroktömbön 36 lakásos, három­emeletes ház épül. A patak túlsó oldalán a Vécsey, Toldy, Arany utcai részen 44 lakásos épületet terveznek. Beépül a vasút előtti tér erre alkalmas része is. Az Arany János utcán egyirányú forgalom lesz.

Ötven éve írtuk

1969. március 4., kedd

Új telexközpont Nyíregyházán

Ünnepélyesen átadták a nyíregyházi egyes számú posta új telexközpontját. A megye előfizetői kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek ezáltal. A közeli hetekben bekötik a várakozó előfizetőket is. A tgx-központ lehetővé teszi a nagykállói, az újfehértói, a csengeri és a nyíregyházi kettes számú posta bekapcsolását is.

Negyven éve írtuk

1979. március 6., kedd

A Koldusoperában debütált Hofi

A Négyszemközt Hofival írásból kiderült: „Az első előadásom hivatásos színészként 1960. szeptember 13-án a nyíregyházi színházban volt. A Koldusopera című darabot játszotta a debreceni Csokonai Színház, és abba ugrottam be egy úrifiú szerepébe” – nyilatkozta a Kelet-Magyarországban Hofi Géza.

Harminc éve írtuk

1989. március 8., szerda

Népszerű szakok és üres helyek

Lejárt a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekben. A nyíregyházi tanárképző főiskola gyorsmérlege szerint az idén kevesebben jelentkeztek tanári pályára, mint az előző évben, ám még így is mintegy háromszoros a túljelentkezés. A tanárképző nappali tagozatának 438 helyére 1275-en, a levelezők 36 helyére 144-en pályáznak. Szinte ugyanannyian jelentkeztek a tanítói szak nappali tagozatának 90 helyére, mint tavaly, azaz 245-en. Népszerű lett a múlt évben indított óvodapedagógus szak, az idén meghirdetett 24 helyre 82 vállalkozó akadt. A legnépszerűbb változatlanul a földrajz-testnevelés szak, itt hétszeres a túljelentkezés.

Húsz éve írtuk

1999. március 8., hétfő

A Kispest nagy verése Nyíregyházán

Nagyszerű játéktér és a nagy belépőjegy-áremelés ellenére nem kis meglepetésre 10 ezer szurkoló várta a Szpari hazai bemutatkozását. A második félidő elején jött be Őze Tibor edzői húzása (Markovics vette át a „seprűt” Gradinariu­tól, aki előbbre lépett támadásszűrőnek), Gradinariu pár perc alatt kétszer is a hálóba talált. Szabó biztosította be a hajrában a Szpari 3–0-s győzelmét a Kispest ellen. A Nyírség-Spartacus így állt fel: Celeszki – Ács, Gradinariu, Szatke, Kiss (Gerliczki) – Karkusz, Szabó, Nagy (Markovics), Kirchmayer – Baranyi, Azoitei (Bessenyei).


[related-post post_id="4153427"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában