Helyi közélet

2019.03.31. 10:46

Polgármestert választ Ibrány

Ibrány - A szavazók a mai napon 19 óráig adhatják le voksukat hat szavazókörben.

Ibrány - A szavazók a mai napon 19 óráig adhatják le voksukat hat szavazókörben.

Reggel 6 órakor megkezdődött az időközi polgármester-választást Ibrányban a hat szavazókörben. Mint a portálunkon is már beszámoltunk róla, a város korábbi polgármestere, Berencsi Béla az elmúlt év decemberében elhunyt, ezért kell új polgármestert választani, aki az őszi önkormányzati választásig vezeti majd a települést.

A szavazópolgárok két független jelöltre adhatják le voksukat.

Mint Bakosiné Márton Mária, az Ibrányi Polgármesteri Hivatal jegyzője érdeklődésünkre elmondta, az 5367 választásra jogosult polgár közül 9 óráig 452 fő adta le szavazatát. Rendkívüli esemény eddig nem történt.

A helyi választási iroda tájékoztatása szerint 11 óráig 1158 választópolgár adta le a voksát, vagyis eddig az állampolgárok 21,58 százaléka élt állampolgári jogával.

A 13 órás összesítések alapján a hat szavazókörben 1655 választópolgár szavazott, ez a szavazásra jogosultak 30,84 százaléka.

Az ibrányi időközi választás sajátossága, hogy Szelevény településsel együtt a ciklus utolsó időközi voksolását tartják, mert mert az őszi önkormányzati választásig több már nem lesz.

A 15 órai összesítés szerint eddig a hat szavazókört 2236 választópolgár kereste fel, ez a választásra jogosultak számának a 41,66 százaléka.

Bezártak 19 órakor Ibrányban a szavazókörök, s megkezdődött a két polgármesterre leadott voksok összeszámolása.

A 18.30 órás adatok szerint addig 2922 választópolgár vett részt az időközi választáson, vagyis a választásra jogosultak 54,44 százaléka ment el szavazni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában