Helyi közélet

2019.03.20. 11:12

Szem előtt a folyamatos szakmai fejlődés

Fehérgyarmat - A munkáit egy szakmai közösségi oldalra is be szokták válogatni a legjobbak közé.

Fehérgyarmat - A munkáit egy szakmai közösségi oldalra is be szokták válogatni a legjobbak közé.

Vannak emberek, akik „szerelemmel” tekintenek a munkájukra, és mindent megtesznek azért, hogy folyamatosan fejlődjenek a szakmájukban. Ilyen ember a fehérgyarmati Károly Zoltánné Irma is, aki már 42 éve dolgozik fodrászként, s akire a munkáit elnézve joggal mondhatjuk a „művésznő” jelzőt.

Előadások, továbbképzések

Botpaládon született, s még a 70-es években volt tanulója Fábián Lajosnénak, Kati néninek, aki – említése szerint – megszerettette vele ezt a csodálatos szakmát, amit azóta is szívvel-lélekkel végez. Igyekszik mindig elsőként beszerezni az új anyagokat, s amikor csak teheti, előadásokra, továbbképzésekre jár, hogy fejlessze magát, amit kifejezetten fontosnak tart.

Lelkes oktató

A vállalkozói engedélyt 1989-ben váltotta ki, 2015-ben pedig letette a mestervizsgát is. Az elmúlt év tavaszán Rómában járt egy továbbképzésen. Pár napja ismét Olaszországba utazott, pontosabban ­Bolo­gnába, ahol egy újabb szakmai bemutatón vett részt. Káprázatos munkáit egy szakmai közösségi oldalra is be szokták válogatni a legjobbak közé.

Károly Zoltánnénak rengeteg tanulója volt már, akik a bizonyítvány megszerzése után sok-sok településen kamatoztathatják mindazt, amit lelkes oktatójuktól tanultak. Van, aki a fővárosban, van, aki külföldön gyakorolja napjainkban szakmáját.

Az egyik tanulója, Törös Zoltán az „Országos Szakma Kiváló Tanulója” versenyen 4. helyezést ért el. Károly Zoltánné büszkén beszél a lányáról, aki Budapesten él a családjával. Irma asszony – akinek életét pár éve egy unoka is színesíti – Fehérgyarmat egyik sokak által közkedvelt személyisége.

Teljes lelkülettel

Segítőkészségéről, közvetlenségéről és emberségességéről is közismert. A munkáját – amelyben a férje támogatására mindig számíthat, s amelyet még hosszú évekig szeretne csinálni – teljes lelkülettel, odaadással végzi, amely példaértékű lehet mindenki számára.

- Fecske László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában