Helyi közélet

2019.03.13. 15:17

Várják a cégeket Fehérgyarmatra

Fehérgyarmat - Az új üzemcsarnokban két vállalkozásnak jut hely, az üzemet várhatóan az idén novemberben adják át.

Fehérgyarmat - Az új üzemcsarnokban két vállalkozásnak jut hely, az üzemet várhatóan az idén novemberben adják át.

Közel egymilliárd forintos beruházás keretében a Településfejlesztési és Operatív Programnak (TOP) köszönhetően építenek fel egy új ipari létesítményt Fehérgyarmaton.

A keleti országhatár közelében fekvő város önkormányzata egy két céget befogadó gyártókomplexumot alakít ki – derült ki dr. Péter Csabával folytatott beszélgetésünk során. Fehérgyarmat polgármestere kifejtette: az erre a célra felhasználható TOP-os forrás közel 895 ezer forint, ehhez kellett még az önkormányzatnak kicsivel több mint 58 millió forintot hozzátennie.

Üzemcsarnok és raktárak

A szatmári településen zöldmezős beruházásban fogják felhúzni a létesítményt, melyet várhatóan az ön­kormányzat ad majd ki a különböző vállalatoknak. A ­körülbelül 2 hektáros területen felépülő központban többek között üzemcsarnokot, raktárakat, valamint irodákat és szociális helyiségeket ­építenek fel, illetve a szükséges út- és közmű-infra­struktúrát is kialakítják – tájékoztatta lapunkat dr. Péter Csaba.

A város vezetője szerint több termelőtevékenységet folytató vállalat is jelezte már, hogy a létesítmény elkészültével gyártókapacitását Fehérgyarmatra helyezi.

A testület dönt

– Két céget tudunk fogadni, eddig hárman jelezték nálunk, hogy szeretnének beköltözni az újonnan megépülő ipari létesítményünkbe. Ebben a kérdésben a végső döntést majd a település képviselő-testülete mondja ki, addig nem is szeretnék konkrét cégnevekkel előjönni. Legyen elég annyi: az egyik vállalkozás kisgépek összeszerelésével, a másik ipari tartályok fröccsöntésével, a harmadik pedig ipari szivattyúk gyártásával foglalkozik. A kiválasztáskor várhatóan az dönt, hogy ki tud több munkahelyet teremteni, hiszen az önkormányzat elsődleges célja az, hogy a térségi munkaerőhiány mérséklődjön – fogalmazott lapunknak dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere.

A Szatmári úton épül

Az új ipari létesítmény a Szatmári úton épül majd fel, az engedélyeztetésen már túl vannak, ez a terület azonban nem tévesztendő össze a régi ipari parkkal, amelynek azóta megvonták az iparipark-státuszát, s ott jelenleg egy kb. 40 hektáros napelempark építése kezdődött meg. Dr. Péter Csaba fehérgyarmati polgármestertől megtudtuk azt is: az ipari létesítménybe jelentkező cégektől várják a nyilatkozatot a felvenni kívánt munkavállalók számáról, melyet az előzetesen kiküldött kérdőíveken tehetnek meg. – Újfent megerősíteném: nekünk az a célunk, hogy minél több új munkahely létesüljön a városunkban.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában