Helyi közélet

2019.04.03. 19:30

360 fokos videó: A bábozás varázsa

Tiszavasvári - Bábelőadással, kiállítással és bábkészítő foglalkozással várták a gyerekeket Tiszavasváriban. 

Tiszavasvári - Bábelőadással, kiállítással és bábkészítő foglalkozással várták a gyerekeket Tiszavasváriban. 

Előbbinek a Találkozások Háza, utóbbiaknak a Vasvári Pál Múzeum adott helyet. Az esemény a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának kezdeményezésére jött létre.

– Munkatársaimmal tavaly ilyenkor azon gondolkodtunk, hogy a közösségépítés a hagyományápolás terén melyek azok a szférák, amelyek szakmai fejlesztést igényelnek. Az egybehangzó vélemények szerint szükség van az amatőr bábjáték fellendítésére Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol jelentős hagyományokkal és eredményekkel rendelkeznek – mondta el a kiállítás megnyitóján Nagy Edina, az NMI megyei igazgatója. – Így jött létre "A magyar bábjáték jövőjéért" című projekt, melynek kivitelezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított és támogatott Nemzeti Tehetségprogram biztosított forrást.

A szakmai fejlesztés kidolgozását a Magyar Bábjátékos Egyesülettől Szentirmai László elnök és Szabó Antalné vezetőségi tag segítette. A projekt a megyei gyűjtőktől származó bábokból összeállított kiállítással és kiegészítő programokkal bővült ki.

Nagy Edina hozzátette: a bábjáték a legősibb művészeti ág, amely térben és időben átöleli az emberiség történelmét, valamint a bábozás varázsa abban rejlik, hogy segítségével élettelen tárgyakba átvihetőek az érzelmek, kifejezhetőek a vágyak.

A rendezvénysorozatnak Tiszavasvári volt a második állomása: először Fehérgyarmatra érkezett, majd ezután Baktalórántházára, Rakamazra és Záhonyba látogat.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában