Helyi közélet

2019.04.06. 14:13

A diákok német nyelven beszélnek, szavalnak

Rakamaz - Regionális német vers- és prózamondó versenynek ad otthont a rakamazi Erzsébet Királyné Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskola. A versenyt a Magyarországi Németek Szövetsége hirdette meg immár tizenötödik alkalommal.

Rakamaz - Regionális német vers- és prózamondó versenynek ad otthont a rakamazi Erzsébet Királyné Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskola. A versenyt a Magyarországi Németek Szövetsége hirdette meg immár tizenötödik alkalommal. A rendezvényen nemzetiségi iskolák tanulói vesznek részt Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. A jelentkezett 80 tanulóból a kategóriák győztesei képviselik majd a régiót májusban Budapesten az országos döntőben.

A regionális versenynek április 8-án, hétfőn a rakamazi Erzsébet Királyné Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskola ad otthont 14 órától.

Az intézmény minden tanévben részt vesz a nemzetiségi iskoláknak meghirdetett német nyelvű vers- és prózamondó versenyen. Az idén a regionális döntőt a megye nyugati kapujában fekvő település általános iskolája rendezi meg. A megmérettetésre a nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók egy szabadon választott német nyelvű verssel vagy prózarészlettel jelentkezhettek. A regionális döntőben négy korcsoportban versenyeznek a tanulók. Az első és a második osztályos tanulók adják az első korcsoportot, a harmadikosok és negyedikesek a másodikat, az ötödikes és hatodik évfolyamokon tanulók a harmadik korcsoport versenyzői, míg a hetedikesek és nyolcadikosok a negyedik korcsoportban állnak a zsűri tagjai elé.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában