Helyi közélet

2019.04.03. 14:15

A magyar zongoraoktatás ünnepe

Nyíregyháza - A Vikár Sándor-zeneiskola három döntős növendéke kiválóan szerepelt az országos fináléban.

Nyíregyháza - A Vikár Sándor-zeneiskola három döntős növendéke kiválóan szerepelt az országos fináléban.

Az elmúlt hétvégén a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg a XV. Országos Zongoraverseny döntőjét, a rangos megmérettetés zsűrielnöke az idén is dr. Hargitai Imre zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense volt.

Három napon keresztül 29 város 41 intézményének 76 versenyzőjét hallgathatták meg az érdeklődők, a fiatal zongoristák négy korcsoportban mérték össze tudásukat. A zeneiskolás növendékek a nyíregyházi döntő előtt iskolai és területi válogatókon vettek részt, a legjobbak jutottak a fináléba. A versenyműsort mindenkinek kotta nélkül kellett előadnia, a rendelkezésre álló időkeret szigorú betartása mellett.

Magas színvonal

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola három döntős növendéke sikeresen szerepelt a versenyen: Tirpák Janka a II. korcsoportban különdíjat kapott, Korpai Marcell a III. korcsoportban a 3. helyen végzett, tanáruk, Tirpákné Lizák Teodóra pedig tanári különdíjban részesült. Váradi Amanda a II. korcsoportban különdíjas lett, tanára, Pólikné Smid Ildikó tanári különdíjat vehetett át.

Dr. Hargitai Imre zsűrielnök a versenyt lezáró értékelőjében azt mondta, a siker érdekében a növendék tehetségéhez társulnia kell a tanár szaktudásának és áldozatkészségének, de fontos a támogató környezet, mint ahogy azok is, akik a bemutatkozási lehetőségeket, versenyeket megszervezik. A zsűri elnöke azt mondta, a nyíregyházi szervezők emberfeletti munkát végeztek a verseny három napja alatt és az előtte lévő időszakban is. A döntőt magas színvonalúnak nevezte, és úgy fogalmazott: ez a magyar zongoraoktatás ünnepe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában