Helyi közélet

2019.04.09. 11:05

Döntésképtelen helyzetben

Nyíregyháza - „Megkönnyebbülés kibeszélniük magukból a gondokat.”

Nyíregyháza - „Megkönnyebbülés kibeszélniük magukból a gondokat.”A napokban számoltunk be az újonnan átadott nyíregyházi család- és karrierpont családoknak szóló szolgáltatásiról. Duleba Nikoletta tanácsadó szakpszichológusként dolgozik az irodában, ahová leginkább a nők kopognak be családi nehézségeikkel.

Megbánják az elválást

– A kapcsolatfelvételnél már körvonalazódik az igény, hogy mire van szükség: egyéni vagy csoportos tanácsadásra. Sokszor elegendő annyi, hogy a megbántott nők kibeszéljék magukból a sértődöttséget, fájdalmat, ugyanis a legtöbb családon belüli krízis a folyamatos szóbeli bántalmazások számlájára írható. Mivel hazánkban nem divat pszichológushoz járni, így bevett szokás, hogy családtagokra, barátokra bízzuk gondjainkat, és tanácsokat várunk. Ez helytelen! Mindenki maga ismeri a legjobban képességeit, saját élethelyzetét, párkapcsolatának szilárdságát. Pszichológusként azt mondom: soha ne hallgassanak más véleményére, maguk találják meg a problémákból kivezető utat. Mi abban segítünk, hogy felleljék és mozgósítsák „énforrásaikat”, mert egy gondoktól terhes, beszűkült állapotban elakadnak. Egy rossz döntés után viszont már nem lehet másokat okolni – tette hozzá Duleba Nikoletta.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában