Helyi közélet

2019.04.09. 08:53

Elsősegélynyújtásban vetélkedtek

Nagykálló - A házigazda iskola csapatai kitettek magukért az elsősegélynyújtó versenyen.

Nagykálló - A házigazda iskola csapatai kitettek magukért az elsősegélynyújtó versenyen.A napokban a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakközépiskolája adott otthont a 48. országos elsősegélynyújtó verseny nyíregyházi területi fordulójának, amelyet a Magyar Vöröskereszt Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Szervezete rendezett.

A versenyen tizenkét csapat mérte össze életmentő tudását gyermek-, ifjúsági és felnőttkategóriában. Az indulók közül az első helyezést elért csapatok vehetnek majd részt a megyei fordulóban.

Jól szerepeltek

Gyermekkategóriában a nagykállói általános iskolások szerezték meg az első helyet, ifjúsági kategóriában a NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium csapata győzedelmeskedett, míg a felnőttek között az ­NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának csapata lett az első. A házigazda iskola ifjúsági együttese (Gajdics Csilla, Pásztor Rita, Burkó Dzsenifer, Szilágyi Viktória, Darai Dávid) az előkelő 3. helyen végzett, míg a felnőttcsapat (dr. Vigóczki Dóra, Kaplanyi Anett, Duka Edina, Tóth Tamás László és Vo Khan Toan) a Vöröskereszt-ismereti versenyben szerzett különdíjat. Köszönet jár a betegimitátoroknak (Csiszár Ramóna, Pongó Anita, Pongó Zsuzsanna, Rácz Katalin és Majoros József) is, akik élethűen alakították a sérülteket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában