Helyi közélet

2019.04.10. 20:22

Küldjön hírt! - Remek volt a hangulat a Nyírmadai Napsugár Óvodában!

Nyírmada - A Nyírmadai Napsugár Óvodában 70% felett van a roma származású gyermekek aránya, ezért indokoltnak láttuk, hogy a „Nemzetközi Roma Nap” alkalmából kulturális programot szervezzünk a gyermekeknek, s családjuknak.

Nyírmada - A Nyírmadai Napsugár Óvodában 70% felett van a roma származású gyermekek aránya, ezért indokoltnak láttuk, hogy a „Nemzetközi Roma Nap” alkalmából kulturális programot szervezzünk a gyermekeknek, s családjuknak. A szülők, nagyszülők, a helyi önkormányzat, roma önkormányzat képviselői, az intézmények vezetői mellett megtisztelte rendezvényünket Demeter István, Vásárosnamény Város Roma Nemzeti Önkormányzatának elnöke is. Óvodánk csoportjai cigány dalokkal, táncokkal készültek, s jó hangulatú műsorral ajándékozták meg a közönséget. Nagy sikert arattak a nyírmadai hagyományőrző tánccsoport, a „Rózsaszirom” együttes fiataljai is, s Demeter Milán gitárjátékára szintén sokan táncra perdültek.

A népi hagyományok ápolása jegyében a roma kisebbségi önkormányzat képviselői bemutatták a vályogvetés, seprűkötés technikáját a gyermekeknek.

- Rebák Tiborné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában