Helyi közélet

2019.04.02. 12:06

Polgármester lett az alpolgármester

Ibrány - A tavaly decemberben elhunyt Berencsi Béla munkásságát szeretné folytatni Ibrány új vezetője.

Ibrány - A tavaly decemberben elhunyt Berencsi Béla munkásságát szeretné folytatni Ibrány új vezetője.

A vasárnapi időközi választáson Ibrány szavazópolgárai úgy döntöttek, hogy a független jelöltként induló Trencsényi Imre legyen a település új polgármestere.

A város új vezetője számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, hiszen 2010-ben a legtöbb szavazattal lett a képviselő-testület tagja, s a tavaly decemberben elhunyt Berencsi Béla polgármester javaslatára nyolc évvel ezelőtt alpolgármesternek is megválasztották. Abban a ciklusban társadalmi megbízatásban végezte ezt a tisztséget, 2014 óta pedig főállásban.

Mindenki előtt nyitva

– Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik éltek az állampolgári jogukkal és elmentek vasárnap szavazni. A megyei lapon keresztül szeretném megköszönni a reám leadott szavazatokat is, köszönöm, hogy a szavazópolgárok többsége megtisztelt a bizalmával. Én minden ibrányi lakos polgármestere szeretnék lenni, és szeretném az elődöm, Berencsi Béla példáját követni: mindenki számára elérhető polgármester szeretnék lenni, akinek az ajtaja mindenki előtt nyitva áll – mondta érdeklődésünkre Trencsényi Imre.

Közbeszólt az időközi választás

Arra a kérdésre, hogyan jött a polgármester-jelöltség ötlete, így felelt:

– Alpolgármesterként Berencsi Béla munkáját folyamatosan segítettem, gyakran én helyettesítettem. Már korábban is mondogatta, hogy az őszi önkormányzati választáson nem kíván indulni, s akkor felvetődött bennem: az ősszel jelöltetni fogom magam, hogy az általa megkezdett munkát folytathassuk. Sajnos, váratlan halála miatt már most tavasszal időközi választást írt ki a helyi választási bizottság, s mivel a képviselő-testület és a lakosság nagy része a támogatásáról biztosított, igent mondtam a jelölésre.

Befejezni határidőre

Egy jó fél év van az őszi önkormányzati választásig. Mire elég ez az időszak, melyek a legfontosabb tennivalók?

– Az egyik fontos feladat, hogy a folyamatban lévő beruházásokat befejezzük határidőre, s felgyorsítsuk a különböző közbeszerzési folyamatokat. Fontos továbbá az intézmények stabil működtetése, a református iskola felmenő rendszerben történő működéséhez szükséges feltételek biztosítása. A célok között szerepel egy ebrendészeti telephely kialakítása a kóbor ebek számára a nagyhalászi önkormányzattal közösen.

Sport, zene, művészet

Mi jelenti a pihenést, kikapcsolódást?

– A legnagyobb feltöltődést az jelenti, ha a családommal lehetek. A kislányunk 6 éves, a fiaink ikrek, ők 3 évesek. Kikapcsolódást jelent számomra a sport is. Egykoron magam is aktívan sportoltam, többek között atletizáltam, birkóztam, fociztam, az utóbbi években pedig az Ibrány SE elnökeként igyekeztem megteremteni a feltételeket és szakembereket biztosítani a különböző szakosztályok – mint például a labdarúgás, a kosárlabda, az úszás, a kajak-kenu – számára. Mind sportvezetőként, mind polgármesterként fontos számomra az egészséges életmód és a sportolás népszerűsítése.

– Szabadidőmben szeretek még zenét hallgatni, illetve magam is művelem a zenét: dobosként régebben több formációnak is a tagja voltam. Egykoron a művelődési ház igazgatójaként dolgoztam, közel állnak hozzám a művészetek, kikapcsolódást jelentenek számomra még a színházi előadások és a kiállítások is – tette még hozzá befejezésül Ibrány új polgármestere.

Eskütétel

Bár vasárnap este megszü­letett a végeredmény és a helyi választási bizottság határozata, amely szerint ­Trencsényi Imre a település megválasztott polgármes­tere, ez a határozat csak ­három nap múlva lesz jogerős, mert addig még fellebbezést lehet benyújtani. Ha a határozat jogerőre emelkedik, utána lehet megtartani az alakuló testületi ülést, amelyen az új polgármester leteszi az esküt. Nemcsak a város vezetője ­teszi majd le az esküt, hanem az a képviselő-testületi tag is, aki Trencsényi Imre helyébe lép. A tervek szerint ezt az ülést a jövő hét elején rendezi majd meg az önkormányzat.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában