Helyi közélet

2019.04.04. 10:20

Új külsőt kapott a nővérszálló

Fehérgyarmat - Megújult a nővérszálló a fehérgyarmati kórházban, időszerű volt a szolgálati lakások korszerűsítése.

Fehérgyarmat - Megújult a nővérszálló a fehérgyarmati kórházban, időszerű volt a szolgálati lakások korszerűsítése.

– Az épület tetőszerkezetét is felújították, ráfért, mert a plafonon a beázás nyomait vettük észre, a nyílászárók cseréjével a rezsin sokat lehet spórolni, kényelmesebb, és külsejét tekintve esztétikusabb lett az épület. Öt éve lakom a nővérszállón, a központi műtőben dolgozom esetmenedzserként, rendszeresen vállalok készenléti ügyeletet, ezért is fontos számomra, hogy a kórházi részlegtől csupán néhány száz méterre, mindig elérhető közelségben legyek – mondta el Mindák Judit egészségügyi szakdolgozó a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő nővérszállójának felújítása kapcsán.

Komfortos közegben lakhatnak

A szolgálati lakások energetikai modernizálása szerdán hivatalosan is a végéhez ért, tavaly augusztusban láttak neki a projektnek, amely a település „Zöld város” programjába is beleillik. Első lépésben a három egymástól különálló lakótömböt kívülről tették rendbe, kicserélték a nyílászárókat, és leszigetelték a tömböket, az energiahatékonysági felújításra 126 millió forintot költöttek.

– Az 1962-ben épült komplexum jó szolgálatot tett abban, hogy a fehérgyarmati kórház máig életképes és működőképes maradjon, hiszen az egészségügyben a szakember-ellátottság folyamatosan kardinális kérdés. Természetesen ma is az, ezért tartjuk fontosnak, hogy ott, ahol van nővérszállónk, komfortos, korszerű és kedvezményes lakhatást biztosítsunk dolgozóinknak – mondta dr. Adorján Gusztáv főigazgató.

A fűtésrendszer a következő

A három épületben 24 lakás van, minigarzontól a háromszobásig, jelenleg 35-40-en laknak bennük. A kalkulációk szerint épületenként másfél milliós megtakarítást hozhat az energetikai korszerűsítés. Az albérletárakhoz képest, ezeket a lakásokat sokkal olcsóbban vehetik igénybe a dolgozók. Előnyös a határon túlról érkező munkavállalóknak is, az álláshely mellé lakhatást is kaphatnak az intézménytől.

– Szerencsés, hogy korábban a város nem értékesítette, a tulajdonában tartotta az épületeket. A pályázat kapcsán pedig a kórház rendelkezésére bocsátotta, s így ezen a telephelyen működik a nővérszálló, amely apró lépésekben meg is újulhat. Vonzó az újonnan ide érkező orvosoknak, ápolóknak, és jelentősen hozzájárul a szakemberek helyben tartásához – emelte ki dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: – bár a megye 5 kórháza egyetlen szervezeti egységhez tartozik, örömmel látja, hogy a fejlesztések soraiban a fehérgyarmati sem marad ki semmiből. A kórházvezetés az egészségügyi ellátást javító pályázatainál erre az intézményre is gondol. – Lesz folytatás hamarosan: a szálló fűtésrendszere egy másik projekt jóvoltából korszerűsödhet, köszönhetően a vezetésnek – mondta az országgyűlési képviselő, és megköszönte a nővérszálló felújítását végző kivitelező cég igényes munkáját.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában