Helyi közélet

2019.05.01. 09:15

360 fokos videó: Bringával a levegőben

Nyíregyháza - Falmászás, roller, BMX freestyle és flatland kategóriákban mérték össze tudásukat a vállalkozó kedvűek a hétvégén a Nyíregyházi BMX-parkban.

Nyíregyháza - Falmászás, roller, BMX freestyle és flatland kategóriákban mérték össze tudásukat a vállalkozó kedvűek a hétvégén a Nyíregyházi BMX-parkban.

Az extrém sportok szerelmeseinek kedvezve második alkalommal rendezték meg a Nyíregyházi Sport Contestet. A tavalyi megmérettetéshez képest most amatőr falmászással és flatland-del egészítették ki a repertoárt.

– Sajnos az időjárás közbeszólt, így nem volt annyi versenyzőnk, mint amennyire számítottunk: körülbelül ötvenen álltak rajzhoz a különböző kategóriákban – mondta el Újvári Zoltán, a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület elnöke és a verseny főszervezője. – Az amatőr falmászók alsó- és felső tagozat, valamint középiskola és felnőtt korcsoportokban indulhattak. A roller, a freestyle és a flatland ágaknál junior, amatőr és profi kategóriákat indítottunk.

A flatland szakág indulói egy körbekerített, aszfaltozott pályán bizonyíthatták tudásukat: a szabályok szerint a különböző mutatványokat anélkül kellett végrehajtaniuk, hogy a lábuk leérne a földre. A BMX-pályán rajthoz álló freestyle-versenyzőket kevesebb kötöttség várta.

– A BMX freestyle egy szabad stílus, ahol mindenki a saját tudásának megfelelő trükköket mutatja be. A tárház végtelen, a profiktól sokszor a fizika törvényeit meghazudtoló mutatványokat láthatunk – tette hozzá Újvári Zoltán. – Ez a sportág a 2020-as olimpián is bemutatkozik majd, így felküzdheti magát a kiemelten támogatott sportágak közé. Óriási a rajongótábora, nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában