Helyi közélet

2019.05.04. 11:58

360 fokos videó: Tűzoltók masíroztak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A lánglovagokat ezúttal - szerencsére - nem vészhelyzet, hanem egy különleges alkalom szólította el a laktanyáról.

Nyíregyháza - A lánglovagokat ezúttal - szerencsére - nem vészhelyzet, hanem egy különleges alkalom szólította el a laktanyáról.

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napját, illetve a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság fennállásának 135. évfordulóját ünnepelték Nyíregyházán május 3-án. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság reggel 9 órától kezdte a megemlékezést: megkoszorúzták Szent Flórián szobrát és a tűzoltóság emléktábláját.

Az emelkedett pillanatokat egy látványos tűzoltó-felvonulás követte a Szabolcsi Koncert Fúvózenekar kíséretével. A menet a Flórián térről indult, majd az Erdő soron, a Kossuth utcán és a Vay Ádám körúton haladva egészen a Szabadság térig meneteltek a tűzoltók.

A Váci Mihály Kulturális Központban ünnepi beszédekkel és díjátadásokkal folytatódott a megemlékezés. Többek között felszólalt Toldi András, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó-parancsnoka is.

– A nyíregyházi lánglovagok mindig nagy megbecsülésnek örvendtek – idézte fel a megyeszékhely tűzoltóinak történetét a parancsnok. – Az emberek tudták, hogy legnagyobb félelmük, a tűz megfékezésében mindig számíthatnak e tisztességes közösség munkájára. Az alapítástól eltelt közel másfél évszázad folyamatos szolgálatot jelent a település és környéke védelmében. A mindennapokban is tapasztaljuk, hogy ez egy végtelen szolgálat.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában