Helyi közélet

2019.05.01. 16:43

A kisvárdai majális sztárvendége Kovács Kati volt

Kisvárda - Az esemény sztárvendége Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, dalszövegíró élő koncertet adott Kisvárdán.

Kisvárda - Az esemény sztárvendége Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, dalszövegíró élő koncertet adott Kisvárdán.

Kisvárda – A Várdai majális 9 órától színes programsorozattal várta a majálisozókat a Várszínház és Művészetek Háza melletti Flórián téren és a nagyszínpadon, a sétáló utcában, a Somogyi Rezső–Szent László, Mártírok úti kereszteződéseknél az OTP előtt. A polgármesteri köszöntőt követően a nagyszínpadi sorozatot az Ungvárról érkező Csipkés Népzenei Együttes nyitotta meg. Őket követte a Hope for Rock, de színpadra lépett a Hip–Hop Street Dance School és a Nyírzem Mazsorett Csoport is. A zene és a tánc mellett természetesen különféle kiegészítő programok is várták az érdeklődőket. A gyerekeket játékpark, ugrálóvár, körhinta, arcfestés és csillámtetoválás, körhinta, pónilovaglás, íjászat, középkori fegyverek és ügyességi játékok és emeletes játszóház várta.

Kovács Kati élő koncert

Május első napján a színpadra lépett Kovács Kati, aki 12 órától adott élő koncertet. A művésznőt a város polgármestere, Leleszi Tibor köszöntötte és konferálta be. A kellemes, de kicsit szeles időben a becslések szerint az élő koncertet mintegy háromezren hallgatták, s szórakozták végig, sokszor együtt énekelve a slágereket Kovács Katival.

A majális ünnepi hangulatát Máté János énekes, a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai és a DoktoRock Színtársulat fellépő művészei fokozták. De volt itt motoros és tűzoltó autó bemutató is.

A XXIV. alkalommal megrendezett főzőverseny, gasztrokaland, szabadtéri lakomán, tíz csapat vett részt. Készült, bableves, lapcsánka vadaspörkölt lapcsánka ágyon, marhapörkölt tésztával, koronás kondás paszuly, szilvalekvárral töltött fánk, nyírségi gombócleves csőrögével, barbecue marhaoldalas, marhalábszáras babgulyás és sok minden más, mi szem–szájnak ingere.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában