primom

2019.05.08. 17:53

A kitartó munka meghozta gyümölcsét

Rangos elismerést kapott a Nyíregyházán működő szervezet.

A megyeszékhelyen működő PRIMOM Alapítvány a közelmúltban egy rangos elismerésben részesült: Magyarországon elsőként – négyéves kitartó munka eredményeképpen – kapta meg az Európai Bizottság „Az európai mikrohitelezési eljárási és beszámolási szabvány” teljesítését igazoló tanúsítványát, mely három évre szól.

Egységes működés

A szabvány kibocsájtásának célja, hogy az Európai Unió mikrofinanszírozó szervezetei a 28 tagállamban egységes standard alapján működjenek, melyeknek köszönhetően javul a finanszírozási lehetőségük, fenn tudják tartani, illetve emelni tudják az általa nyújtott szolgáltatások színvonalát, fenntarthatóságát.

A PRIMOM Alapítvány 2015-ben sikeresen pályázott az Európai Befektetési Bank által meghirdetett EaSI (A foglalkoztatás és a szociális innováció európai programja) Technical Assistance programra. A pályázat keretében a MicroFinanza Rating olasz auditor átvilágította az alapítvány működését (elsősorban a mikrohitelezési tevékenységet), melyről értékelést készítettek.

Az értékelés során feltárt hiányosságokra, gyenge pontok fejlesztésére a német Frankfurt School képzést tartott a kollégák számára, a következő témákra fókuszálva: jó vezetés, stratégiai tervezés, kockázatkezelés, humánpolitika.

– A szabvány bevezetése sokkal átláthatóbbá és hatékonyabbá tette a működésünket, a továbbiakban azt is várjuk a minősítéstől, hogy támogatja a megyénkbe hozható, vállalkozásokat segítő források megszerzését – tájékoztatta lapunkat Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM mikrohitel igazgatója.

KM

Borítókép: Jáger Mária, Kálmánczheyné Veres Anita, Reményi Tamásné, Jászai Menyhért ügyvezető igazgató, Hargitainé Tolnai Andrea és Burikné Mezei Csilla munkáját ismerték el | Fotó: PRIMOM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában