kirándulás

2019.05.29. 15:39

A koronázási ékszereket is megtekintették a diákok

Sok szép emlékkel gazdagabban tértek haza a fővárosból a nyíregyházi fiatalok.

A fővárosba szervezett kirándulást a napokban a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola 8. évfolyama. Fő cél a parlamenti látogatás volt, és hogy megtekintsék a fiatalok a Szent Koronát.

Közös fotók is készültek

– Utunkat a Szent István-­bazilikában kezdtük, megcsodáltuk a gyönyörű épületet, és közösen imádkoztunk. Következett az Országház, ahol találkozhattunk dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselővel, sportért felelős államtitkárral. Tulajdonképpen az ő vendégei voltunk, és nagy élményt jelentett a számunkra, hogy VIP-jeggyel mehettünk be – tájékoztatta szerkesztőségünket Hamza Hanna 8. a osztályos diák. – Kedvesen elbeszélgetett velünk, sok közös fotót is készítettünk. Idegenvezető kalauzolt minket a Parlamentben, aki türelmes, kedves és mosolygós volt. Megcsodáltuk a Szent Koronát, a koronázási ékszereket és magát a gyönyörű épületet.

Mindenhol tükör

– Délután a Csodák Palotájában lazítottunk, érdekes, izgalmas, tanulságos volt.

– A személyes kedvencem a Csodák Palotájában a tükörterem, ahol a padló és a plafon is tükörből volt. Jókat nevettünk! Sokunk számára a metróval közlekedés és a fővárosi tömeg is újdonság volt. Összességében nagyon szép emlék marad a nap, sok új kalanddal, információval, élménnyel gazdagodtunk – tette hozzá befejezésül a diáklány.

KM

Borítókép: A diákok találkoztak dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselővel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában