Siker

2019.05.19. 15:30

A legjobb közgazdasági iskola lett a fehérgyarmati

Magyarország legeredményesebb közgazdasági képzést folytató iskolája lett a szakgimnázium.

A díjátadás utáni pillanat: képünkön a helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik | Fotó: Papajcsik Péter

Néhány fehérgyarmati középiskolás most érzi át igazán annak a közismert és megszívlelendő mondásnak a lényegét, hogy a „tudás gyökere keserű, de gyümölcse édes”. A fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakgimnázium diákjai ugyanis az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjében a közelmúltban olyan jól szerepeltek, hogy nemcsak díjakkal tértek haza, de a kiemelkedő teljesítmény miatt mentesültek a szakmai vizsga letétele alól is. Ráadásul nemcsak a növendékek, de az oktatási intézmény is büszkélkedhet: a fehérgyarmati középiskola megkapta a legjobb közgazdasági iskolának járó vándorserleget is.

Meghatározó fogalom a siker a Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakgimnázium életében, az eredményességet jelentő fogalom egyaránt vonatkozik a diákokra és a tanárokra. A pedagógusok joggal lehetnek büszkék a diákokra, akik sorra jeleskednek a különféle versenyeken. Az iskola minden idők legnagyobb OSZTV-eredményeként említette meg a közösségi oldalán a közelmúltban lezajlott Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért sikereit, ahol a szakgimnázium Magyarország legeredményesebb közgazdasági képzést folytató iskolája lett, s ennek eredményeképpen megkapták a legjobb közgazdasági iskoláknak járó vándorserleget is.

Felmentés a vizsga alól

A pénzügyi-számviteli ügyintézők szakágban a szakma legrangosabb megmérettetésén Juhász Alexandra 13. a osztályos tanuló I. helyezést ért el, Szászi Anikó 13. a osztályos tanuló pedig IV. helyezett lett, így mindketten mentesültek a szakmai vizsga letétele alól.

Az iskola másik két diákja: Bíró Krisztofer és Nagy Fanni 13. a osztályos tanulók a szakmai vizsga nagy részének letétele alól mentesültek, továbbá Bíró Krisztofer a pénzügyi-adózási ismeretek szóbeli versenyén különdíjat kapott.

A felkészítő tanárok: Diószegi Erzsébet, Fekete Tibor, dr. Rozsályiné Kosztya Erika, Macsi Gyula. Az ünnepélyes eredményhirdetést a közelmúltban a Pénzügyminisztériumban rendezték meg.

Fecske László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában