Interjú

2019.05.18. 14:34

A magyar állampolgárok a jövőjükről dönthetnek

A legutóbbi kutatások szerint a terrorizmus és a kontroll nélküli bevándorlás jelenti a legnagyobb problémát. Interjú Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel.

Öt esztendeje az Európai Parlament képviselője a Fidesz–KDNP színeiben Bocskor Andrea, aki Szabolcs-Szatmár-Beregben beszélt arról, hogy az illegális bevándorlást meg kell állítani.

Mekkora jelentőséget tulajdonít a május 26-ai EP-választásnak?

Sorsfordítónak nevezhetjük a voksolást, hiszen a magyar polgárok a jövőjükről dönthetnek. Arról, hogy milyen Európát akarnak: azonosulnak a jelenlegi brüsszeli vezetéssel (az Európai Unió jelenlegi vezetői a liberális multikulturális társadalom irányába tolják a kontinenst), vagy kiállnak a családjukért, az identitásukért, a keresztény értékrendért. Reménykedek abban, hogy folytathatjuk a 2014-ben elkezdett munkát.

Beregszászi születésű kárpátaljai politikusként lát esélyt az összefogásra?

Kedvező a tapasztalatom: a vajdasági, az erdélyi és a felvidéki kollégákkal határokon átívelve, közösen tudtuk képviselni a magyarok érdekeit. Egyfajta nemzet­egyesítésről beszélhetünk, aminek van létjogosultsága, és a jövőben is kiállunk a jogainkért.

Mit lát manapság a legnagyobb veszélyforrásnak?

A legutóbbi kutatások szerint a terrorizmus és a kontroll nélküli bevándorlás jelenti a legnagyobb problémát. Az előző EP-választáson ez a veszély fel sem merült, azóta viszont megváltozott a világ. A május 26-ai választás tétje nem kisebb, mint hogy a bevándorlásellenes erők vagy az illegális migráció támogatói kerülnek-e többségbe az Európai Parlamentben. A magyar liberális média próbálja elbagatellizálni a helyzetet, holott Nyugat-Európában meggyengült a közbiztonság. Magyarországon 2010-hez képest több mint a felére csökkent a bűncselekmények száma, ezt kell megbecsülnünk, és gátat kell szabni az illegális bevándorlásnak.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában