Díjátadó, szakmai előadás

2019.05.24. 09:18

A tehetséget és a szorgalmat díjazták

A tehetségpont pedagógusai megismerkedtek a legújabb kreatív tanítási módszerekkel.

A Talentum díjas diákok: Gaál Petra, Kostyó Panni, Orha Veronika, Sípos Vivien és Tulipán Ádám

Fotó: Dodó Ferenc

Ünneplőbe öltözött pedagógusok és diákok gyülekeztek csütörtök délután a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola nagytermében, ahol az idén is átadták a Talentum díjat az intézmény legkiemelkedőbb tanulóinak, majd az iskola tehetségpontjának tanárai megismerkedhettek a legújabb kreatív tanítási módszerekkel.

A Talentum díjas diákok: Gaál Petra, Kostyó Panni, Orha Veronika, Sípos Vivien és Tulipán Ádám
Fotó: Dodó Ferenc

– A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja – idézte Szent-Györgyi Albert gondolatait Jókayné Deák Éva. Az intézményvezető hozzátette: iskolájuk megfelel ennek a gondolatnak, hiszen nem csupán a mindennapokban támogatja az ifjú tehetségeket, de immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az ünnepséget, ahol elismerik a gyerekek munkáját.

Interaktivitás és kreativitás

– A díjátadót szakmai elő­adás egészíti ki, amin beszámolunk az egész éves tehetséggondozó munkánkról és azokról a programokról, amelyeket a diákoknak szervezünk. A Talentum díj nemcsak a tanulmányi átlagról szól, elismerjük a sportban és művészetekben kiemelkedő gyerekek teljesítményét is – mondta el Mecseiné Varsányi Ágnes, a Móra Tehetségpont egyik pedagógusa.

– Minden évben másra helyezzük a hangsúlyt, az idén a kreativitás a téma, ezért hívtuk meg dr. Mező Ferencet, a kreatív tanulás és tehetséggondozás szakértőjét, aki csoportos interaktív játékon és előadáson mutatta meg nekünk, hogyan jelenik meg a kreativitás egy tanítási órán.

– Mondok hat szót, amit nem írhatnak le, de az előadásom végén visszakérdezem – jelezte elöljáróban a szakértő, aki három hétköznapi szó és három, az átlagos magyar fül számára halandzsának tűnő kifejezés után elmagyarázta, hogy a számunkra érthetetlen információkat az agyunknak és az idegrendszer-kapcsolatainknak át kell alakítaniuk befogadható adatokká. Az interaktív prezentáció után improvizációs feladattal ért véget az előadás. A rendezvény zárásaként átadták a zenében, a sportban és az idegen nyelvek területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak a Talentum díjakat. Az elismerést Gaál Petra, Kostyó Panni, Orha Veronika, Sípos Vivien és Tulipán Ádám vehette át.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában