kinn volt!

2019.05.05. 10:49

Apróságok örömfocija a centerpályán

A Monbebé szakemberei a megyeszékhely szinte minden óvodájában vezetnek foglalkozásokat.

Az időjárás is kegyes volt pénteken kora dél­előtt, amikor ezerkétszáz nyíregyházi óvodás rúgta a lasztit a Városi Stadion centerpályáján. Az OTP Bozsik-program nyíregyházi zárórendezvényén délután az iskolások kaptak lehetőséget a salakos és a műfüves pályán.

A programot szervező Monbebé Gyermek Foci Klub, 1990. szeptemberében alakult Nyíregyházán, mára a foglalkozásaikon részt vevő óvodások száma elérte az ezerkétszázat.

A versenyszellem kialakítása

– Szakembereink Nyíregyháza szinte minden óvodájában vezetnek foglalkozásokat, akik számára fontos, hogy maguk is megértsék a gyermekek világát, és abba úgy illesszék be a sportágak alapjainak megismerését és a labdarúgást, hogy a megismerés folyamata élményszerű legyen – kezdte lapunk tájékoztatását Szilvási István, a Monbebé szakmai vezetője.

A gyerekek benépesítették a füves pályát, még Zoran Szpisljak, a Szpari mestere is elcsodálkozott, hogy milyen sokan voltak | Fotó: Pusztai Sándor

 

– A foglalkozásvezetők, edzők korcsoportos bontásban, előre felépített fejlesztési terv alapján gyakorolnak a gyerekekkel, ezeknek része a labdaérzékelés, labdavezetés, a rúgási technika megtanítása, később a fejelés és egyéb más technikák elsajátítása, a csapatjáték és csapatszellem kialakítása játékos formában. A foglakozások célja a rendszeres mozgás megszerettetése, a nagy mozgás­igény kielégítése, a játék- és versenyszellem kialakítása, a különböző sportágak alapjainak elsajátítása.

A pedagógiai programba építve

– Mára már az óvodák pedagógiai programjába beépítve, a délelőtti órák rendjében tartjuk a foglalkozásokat ott, ahol rendelkeznek tornateremmel. Ahol nincs tornaterem, külső helyszíneken, bérelt futballpályákon, iskolák tornatermeiben, délutánonként tartjuk a foglalkozásokat, csoportonként hetente kétszer.

– A mottónk: „A gyerekeket sikereikben meg kell erősíteni, becsülni és ösztönözni kell erőfeszítésüket, soha nem szabad elkedvetleníteni, vagy nyersen bírálni. Soha ne büntessük a gyerekeket a pályán, ne küldjük el őket, mert lehet, hogy soha többé nem jönnek vissza” – így Szilvási István. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában