bringapiknik

2019.05.25. 13:56

Biciklikígyó a két szomszédvár között

Megszállták a kerékpárosok Nyíregyháza belvárosát szombat délelőtt.

Igaz, csak 10 óráig foglalták el a területet a Kossuth téren és a Bethlen Gábor utca elején, mert a 10 órakor elhangzott dudaszó után valamennyien pedálozni kezdtek, hogy a Bringa Piknik keretében megtegyék a Nyíregyháza és Tokaj közötti távolságot. A rajtra várakozás közben a legkisebbek az ovibringa pályát próbálhatták ki, akik pedig családtagként kezelik a kerékpárjukat, azok a Bike Safe biztonsági programba regisztrálhatták járművüket.

 

A rajtot jelentő dudaszó előtt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a Bringa Piknik résztvevőit. A kerékpárosok elindulása után a város vezetője érdeklődésünkre a következőket mondta el:

– Az első Bringa Pikniken ezren voltak, most jóval több az indulók létszáma, a szervezők több mint 1500 résztvevőt regisztráltak. Ezért érdemes nekünk bicikliutakat építenünk Nyíregyházán, mert az emberek szeretnek biciklizni, és szeretik használni ezeket a kerékpárutakat.

Szerencsére most már van hol biciklizni, s most már vannak biciklis programok is. Itt van ez a mai Bringa Piknik, a jövő héten lesz a Michelin Bringafesztivál, szeptemberben jön a Bringaváros program. Jó érzés, hogy ezek a programok ilyen sok embert megmozgatnak. Sajnos, én most nem tudok biciklire pattanni, mert innen megyek a Continental Arénába, ahol hamarosan kezdődik a Magyar Röplabda Szövetség küldöttgyűlése lesz, délután pedig a női és férfi válogatottnak szurkolok majd, vagyis a röplabda szövetség elnöki teendői kötnek le.

Egyébként egyszer már végigtekertem a családdal a Nyíregyháza-Tokaj közötti utat, azóta többször is terveztem már, de nem jutott rá idő. Az idén nyárra beterveztem, hogy legalább kétszer megteszem az utat oda-vissza.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában