Kelet-retro

2019.05.18. 12:41

Célkeresztben a pornóüzlet

Háromezer éves bronzkincsek Kéken, modernizálják a nyíregyházi gőzfürdőt, pornóforgatáson járt a városi televízió stábja. Előkaptuk a 70, 40 és 20 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Tizenhat tantermes iskolát és 150 személyes óvodát épít a SZÁÉV Nyíregyházán, a Krúdy utca és a Kun Béla utca között (1979. május 18., péntek)

1949. május 18., szerda

Háromezer éves bronzkincseket találtak Kéken

Igen sokan érdeklődtek már – főleg a tanulóifjúság köréből – a Szabolcs megyei Jósa-múzeum megnyitása felől. A múzeum kívül és belül kisebb sérüléseket szenvedett, amiknek a kijavítása befejezést nyert. A háború óta volt ugyan egy-két látogatás, de a múzeum hivatalosan csak ma reggel nyolc órakor nyit meg.

A múzeumvezető a közgyűjtemények országos főfelügyelője utasítására elsősorban a Rétköznek – a Vencsellőtől Tuzsérig nyúló, Tisza-menti mély ártérnek – a régi vízi életéről ad tájékoztatót. Később rendeznek ipari bemutatót, amelynek az anyagát most gyűjtik össze. A látogatók nagy számára való tekintettel felhívással fordult az iskolák és testületek igazgatóihoz, illetve vezetőihez, hogy látogatási szándékukat 24 órával előbb közöljék személyesen vagy megbízottjuk által, hogy az érkezések idejét a legmegfelelőbben tudja velük megállapítani.

Nemrég érdekes leletekre bukkantak Kék községben id. T. Lajos és társai. Földmunka közben kisebb-nagyobb tárgyakat találtak, amiket előbb robbanóanyagnak gondoltak, majd aranynak vélték. Később derült ki, hogy a kékiek 12 kilós és 152 darabból álló bronzleletet találtak, amik több mint 3 ezer évesek. A jelentős muzeális értéket a Jósa-múzeumba szállították. A lelet érdekessége, hogy az egyik bronztárgyból fonalmaradvány hullott ki. A fonaldarab – szakvélemények szerint – bizonyíték arra vonatkozólag, hogy már a leletek használói is ismerték a fonalat és ruházkodásuknál használták.

Tizenhat tantermes iskolát és 150 személyes óvodát épít a SZÁÉV Nyíregyházán, a Krúdy utca és a Kun Béla utca között (1979. május 18., péntek)

Hat métert vágnak le a nyíregyházi gőzfürdőből

A hároméves terv utolsó esztendejében megindult hatalmas állomásépítkezési munka erős ütemben folyik. Összefüggően az állomásépítkezési munkákkal, rövidesen megkezdik a Széchenyi utca végéből nyíló vasúti bejáróút burkolatának felszedését. A burkolatot a kiszélesített Petőfi utcára rakják majd le, és az így nagyobb forgalomra is megfelelővé tett Petőfi utcán bonyolódik majd le a forgalom a pályaudvarhoz.

Az új vasúti bejáró építésével át kell alakítani a város tulajdonában lévő gőzfürdőt, és kisajátítás után lebontják a fürdővel szemben lévő épület egy részét is. A gőzfürdő épületéből a Petőfi utcai oldalon hat métert vágnak le az átalakítás során, és az erre a munkára fordított 54 ezer forintból modernizálják a fürdő elavult berendezését.

A gőzfürdő átalakítási munkálatait – mint értesültünk – a Sóstó-fürdő és a gyógyfürdőtelep kádfürdőjének megnyitása után kezdik meg. Ezzel el akarja kerülni a város vezetősége azt, hogy a gőzfürdő átalakítási munkálatai miatt Nyíregyháza dolgozói fürdő nélkül maradjanak.

Átadták a SZÁÉV építői az Egyesült Izzó kisvárdai gyárának 2400 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokát (1979. május 18., péntek)

1999. május 18., kedd

Célkeresztben a pornóüzlet

A Nyíregyházi Városi Televízió Célkeresztben című műsorának stábja egy valódi magyar pornófilm forgatásán járt: olyan helyen, ahová hazai forgatócsoport eddig nem jutott be. Akik kíváncsiak arra, hogyan készül egy igazi kemény szexfilm, hogyan áll össze a forgatókönyv, a csapat, amelyik a filmet elkészíti, illetve hogyan keresik és találják meg a szereplőket, ne mulasszák el megnézni a műsort. Megszólal majd az adásban egy olyan pornómodell is, akit másfél éve a Magyarország Férfiszépe versenyen fedezett fel egy producer. A Célkeresztben a pornóüzlet – a téma különlegessége és pikáns volta miatt – késői órán, szerda este 22.15-kor kezdődik a Nyíregyházi Városi Televízióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában