tudomány

2019.05.29. 15:50

Elismerték a tolmácskesztyűt

A német látogatók csodálatát is kivívta a nyíregyháziak segítő technológiája.

Harmadik alkalommal vett részt tavaly a Bánkirobot Team a Maker ­Faire Rome kiállításon, Európa legnagyobb makertalálkozóján, amikor felkereste standjukat a Maker Faire Berlin képviselője, és meghívta őket a berlini szemlére. A kiállítás a közelmúltban, május 17–19-e között fogadott látogatókat, a FEZ-Berlin (Európa legnagyobb nonprofit gyermek-, ifjúsági, és családi központja) pedig kiváló helyszínt biztosított Európa alkotói számára.

A képen Tóth Bence és Zsigó Zsolt a kiállításon | Fotó: Zsigó Miklós

Napjainkban, az információs és tudásalapú társadalomban az asszisztív technológiák alkalmazásával jelentősen támogatják a fogyatékkal élők társadalmi befogadását. Megfelelő alkalmazásuk az életük során jelentkező nehézségek leküzdésében kompenzálhatja a fogyatékkal élőket. A német társadalom számára mindez különösen fontos küldetés, így a Tóth Bence által fejlesztett Jeltolmács kesztyűt is nagy érdeklődéssel fogadta a berlini látogatók sokasága.

Riport is készült velük

A ZDF stábja is felvételt készített a kiállításon, amit május 23-án a Hallo Deutschland című délutáni műsorban láthattak az érdeklődők. A riporter Constanze ­Polaschek, a Blond nachgefragt (A szőke kérdez) című műsor rendkívül népszerű arca volt. (A műsor ide kattintva érhető el.)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában