vay

2019.05.08. 19:03

Erős kapocs köti össze őket

Szeretetteljes légkörben, összetartó, nagy családként működik a Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesülete.

A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium volt dolgozói, akik ma már nyugdíjasok, aktív korukban nagyon szerették a munkájukat, az iskolájukat.

Mint hivatásukhoz hűséges munkavállalók több mint fél évtizede megalapították a Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesületet, amelynek célja tagjainak összefogása, a szabadidő közös eltöltése, a kultúra, a nevelés, az oktatás, az egészség, a sport, a környezetvédelem, a hagyományőrzés, közösségépítés és a kapcsolatápolás, együttműködés a volt munkahellyel, illetve Baktalórántháza önkormányzatával.

A hivatásukhoz hűséges volt vays munkavállalók ma is aktívak, tettre készek | Fotó: Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesülete

Tavaly a vays nyugdíjasok többek között megemlékeztek a társadalmi, történelmi, vallási, kulturális évfordulókról.

Felejthetetlen élmény volt számukra a táncos est a Naményi úton, a csodálatos díszben pompázó tornacsarnokban. A magyar- és a világ­irodalom, a zeneművészet legszebb darabjait vitték színpadra a diákszínészek és az előadóművészek pedagógusnapon, nőnapon az iskola férfi dolgozói mutattak be zenés irodalmi darabot.

Kolbászos lecsót főztek

A „hetvenkedők” napján a városi szabadidőközpontban köszöntötték a kerek évfordulós (70., 80.) születésnaposokat, majd vetítéssel egybekötött előadást hallgattak a magas vérnyomás és a diabetes megelőzéséről, valamint különböző gyakorlati bemutatókon vettek részt.

A városi rendőrőrs vezetője és helyettese előadásukban az idősek biztonságára hívták fel a figyelmet. A baktalórántházi Ízek fesztiváljára is beneveztek az egyesület tagjai, bográcsos, házi kolbászos lecsót főztek, amit oklevéllel és jutalommal díjazott a zsűri.

A szakmai továbbképzéssel egybekötött, regionális ifjúsági és felnőtt szántóversenyen és kísérő rendezvényein látogatóként voltak jelen; példásra értékelték a szervezők szakmai munkáját, figyelmességét, vendégszeretetét.

Ahogyan a családban fontos a harmónia, a szeretetteljes légkör a fiatalok és az idősek között, úgy ebben az egyesületi „nagy családban” is.

A civil szervezet és az intézmény vezetése a jövőben is azon fog munkálkodni, hogy tovább erősödjön a „házon” belüli és kívüli közösségi élet, kölcsönös tisztelet és megbecsülés övezze a volt munkahely és a nyugdíjas egyesület kapcsolatát.

- Barsy Csabáné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában