jobbik

2019.05.08. 17:40

Évente mintegy 3700-an költöznek el megyénkből

A tömeges munkaerő-elvándorlás ellenére nőtt a munkanélküliség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Gyüre Csaba, a Jobbik megyei elnöke.

Elmondta: a KSH 2018-as statisztikai adatai szerint megyénkben a legnagyobb a munkanélküliség (8,7%), innen vándorolnak el a legtöbben Budapestre, Nyugat-Dunántúlra, illetve külföldre dolgozni.

Évente mintegy 3700-an költöznek el megyénkből, mert itt nem tudnak érvényesülni, kevés fizetésért dolgoznak vagy állástalanok. Az alacsony bérek a nyugdíjakban is visszaköszönnek, itt a legalacsonyabbak a nyugdíjak. A munkanélküliség „Szabolcsban” két és félszerese az országos átlagnak.

Már csak feleannyian dolgoznak közfoglalkoztatásban, mint korábban, és alig-alig létesülnek olyan új munkahelyek, ahol megbecsülik a dolgozókat. Célzott kormányzati segítség, az állami és uniós fejlesztési források átcsoportosítása nélkül nagy a veszélye annak, hogy hazánk gazdaságilag kettészakad fejlett nyugatra és a szegény, fejletlen keletre – fogalmazott dr. Gyüre Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában