Helyi közélet

2019.05.02. 11:05

Gyerekkönyvhónap megnyitó Nyíregyházán

Nyíregyháza - Író-olvasó találkozók, interaktív előadások, versenyek és kincskeresés is várja a kicsiket május végéig: a gyermekkönyvhónap eseményei száz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen ígérnek színes programokat a gyerekeknek.

Nyíregyháza - Író-olvasó találkozók, interaktív előadások, versenyek és kincskeresés is várja a kicsiket május végéig: a gyermekkönyvhónap eseményei száz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen ígérnek színes programokat a gyerekeknek. A csütörtöki hivatalos megnyitón az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték a könyvtár kamaratermét, a falon pedig gyerekrajzok sorakoztak: a Bóbita, bóbita táncol című pályázatra beérkezett művek élénk színeikkel vonzották a tekinteteket, az ifjú alkotók pedig izgatottan várták az eredményhirdetést. Ennek megfelelően az ünnepi köszöntők sem nyúltak hosszúra, Bajnay Kornél önkormányzati képviselő és Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke is saját könyvélményeiről beszélt.

– Nemrégiben a kezembe akadt egy könyv, amit 1979-ben kaptam a szüleimtől karácsonyra. A kincskereső kisködmön volt, benne édesanyám írásával. Melegség öntött el és azon gondolkodtam, milyen jó is volt akkor gyereknek lenni. Ma már az okoseszközökön egy kattintásra megjelennek a hírek, a könyvre mégis szükség van, hiszen aki olvas, annak nő a képzelőereje, annak lesz fantáziája, a jövő munkahelyein, a jövő szakmáinak ellátásához pedig erre is szükségetek lesz – mondta a gyerekeknek Bajnay Kornél. – Baracsi Endre arra biztatta a kicsiket, hogy nyaggassák a szüleiket, hogy sokat olvassanak nekik. – Azok a legkedvesebb emlékeim, amikor a szüleim olvastak nekem, és ezzel bizonyára mindannyian így vagyunk. A könyvolvasás új világot nyit bennünk és körülöttünk, és hiába vannak okostelefonok, higgyétek el, a könyvtől jobb dolgot soha senki nem fog kitalálni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában