Hősök

2019.05.26. 17:21

Soha ne vívjunk egymással háborút!

A világháborús hősökre emlékeztek koszorúzással egybekötve vasárnap a nyíregyházi Hősök temetőjében.

Borongós, esős napok után még a nap is rámosolygott vasárnap a világháború áldozatainak nyíregyházi temetőjére, ahová – mint a Hősök napja nyitó- és legfontosabb helyszínére – emlékezni és fejet hajtani jöttek a megyei és városvezetők, az önkormányzati intézmények vezetői, a társadalmi és a civil szervezetek képviselői, illetve a középiskolás fiatalok.

Emlékezni és emlékeztetni, hiszen a jövő nemzedékeinek is meg is ismerkedniük az elődök sorsával, örökségével, ami túlmutat a temetői gyász csöndjén, és a haza szabadságának, függetlenségének mindennél előbbre való fontosságát hirdeti – hangsúlyozták már az ünnepség felvezető szólamai is.

Ez a temető Európának egy olyan múltját őrzi, amikor nemzetek feszültek egymásnak, két világháború alatt csaknem 50 millió áldozatot követelve. Az emléküket megőrizzük, mert az ilyen emlékhelyekre azért is szükség van, hogy ilyen háborúkat többé soha ne vívjunk egymással, legalábbis itt a mi keresztény Európánkban – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila.

Ezt követően dr. Papp Tibor főhelynök atya tartott szolgálatot, és a feltámadt Krisztusban mutatta meg a remény bizonyosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában