idősgondozás

2019.05.28. 15:59

Idősellátás a város szívében

Új épülettel gazdagodik az idősek nappali ellátását szolgáló intézményhálózat Nyíregyházán.

A komplexum alapkövét kedden rakta le a nyíregyházi önkormányzat. Ezzel új fejezetéhez érkezett a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Nyíregyházán, a pályázati program második ütemében az Őz utcai építkezés mellett a Kollégium utcán is felújítják az idősellátást segítő hálózat egyik telephelyét.

– Egy társadalmat aszerint ítélnek meg, ahogyan az idős emberekkel foglalkozik. Maximális figyelmet szeretnénk fordítani az időseinkre és törődni velük – hangsúlyozta a beruházás fontosságát Andó Károly önkormányzati képviselő.

Hozzátette: örvendetes, hogy hazánkban az idősek átlagéletkora emelkedett, s mindent meg kell tenni azért, hogy egészségben, aktívan és tartalmasan töltsék nyugdíjas éveiket. Ehhez a szociális ellátás értékes programokkal, valamint sok-sok figyelemmel tud hozzájárulni – mondta.

 

Évekig üresen állt a romos épület az Őz utcán, ahol korábban többek között szociális feladatokat láttak el. A cél most, hogy a belvárosban, kertvárosi, csendes környezetben, a kor igényeinek megfelelő korszerű és gazdaságosan üzemeltethető szociális nappali intézmény fogadja majd az időseket, tágas közösség- és pihenő terekkel, konyhával, kiszolgáló helyiségekkel. Az emeletre foglalkoztató szobákat, orvosi rendelőt, tornatermet és irodákat terveztek.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte: egy korszerű, modern, biztonságos, és minden feladatra kiterjedő szociális ellátórendszer működik a megyeszékhelyen.

A szociális szférában 542 szakember dolgozik, s míg a felújítási programok a kényelmes munkafeltételeket teremtik meg, addig a szakmai programok a színvonalas ellátást garantálják. Köszönet a szakemberek munkájáért – tette hozzá.

Elmondta: megyei jogú városként az agglomerációra is vállalt kötelezettségei vannak az önkormányzatnak. Több sikeres pályázatnak köszönhetően az elmúlt években az egészségügyi alapellátásban orvosi rendelők, a család- és gyermekjóléti szolgáltatásokat nyújtó intézmények épületei újulhattak meg, és most az idősellátás komfortján javíthat az önkormányzat. Az Őz utcai intézményt az év végéig felépíti a nyíregyházi kivitelező – hangozott el az alapkőletételnél.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában