Helyi közélet

2019.05.02. 15:31

LMP: „Zöld” képviselőket kell az Európa Parlamentbe juttatni

Nyíregyháza - Elérte Magyarországot a klímakatasztrófa: felrobbantak a zöldségárak! címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Nyíregyháza szívében Schmuck Erzsébet.

Nyíregyháza - Elérte Magyarországot a klímakatasztrófa: felrobbantak a zöldségárak! címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Nyíregyháza szívében Schmuck Erzsébet. Az LMP országgyűlési képviselője elmondta: pártja két prioritást határozott meg az EP-választás tekintetében. – „Zöld” képviselőket kell az Európa Parlamentbe juttatni, akik képesek kezelni a klímaváltozás problémakörét, hiszen mindannyian tapasztaljuk, hogy a súlyos aszály miatt az élelmiszerárak drasztikusan emelkednek, a nyári hőhullámok nem kímélik az egészségünket. A másik prioritás, hogy az Unió ne a multik, hanem az emberek Európája legyen. Az LMP nem a multik kegyeit keresi, hanem a hazai kis- és középvállalkozók megerősítését és általános béremelést szorgalmaz a társadalmi igazságosság jegyében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az átlagbér majdnem fele a budapestinek, ha ezen nem változtatunk, folytatódni fog az el- és a kivándorlás a megyéből, az országból – érvelt a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában