Nyírbogát

2019.05.30. 12:43

Megfiatalodik a Vántus-iskola

Miként a választókerület egészében, Bogáton is jelentős forrás jut intézményfejlesztésre.

– Több mint 20 éven át vártuk, s remélem, duplaennyi ideig megbecsüljük azt a beruházást, amely nyár végére elkészül a nyírbogáti Vántus István Általános Iskolában – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő az oktatási intézmény infrastrukturális felújításáról szóló projekt kivitelezői szerződésének szerdai, ünnepélyes aláírásán.

A második ütem

– A választókerületet érintő, milliárdos nagyságrendű köznevelési fejlesztéseket taglalva a honatya emlékeztetett: 7 bölcsőde, 6 óvoda és 16 iskola újul, illetve újult meg, húsz iskola pedig külön támogatást kapott a szükséges fejlesztésekre az illetékes tankerületi központoktól: a mátészalkai térségben 11 iskola 262 millió, a nagykállóiban 10 iskola 74 millió forintot.

A kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírásán részt vettek: (b.-j.) Román István, a kivitelező cég képviseletében Hajzer Gábor, valamint Pesti Béla László és dr. Simon Miklós | Fotó: Bakos Zsolt

– A nyolcvanas években épült, pár éve fontos külső felújításokon átesett (hőszigetelés, nyílászáró- és tetőcsere), immár a Mátészalkai Tankerületi Központ fenntartásában és működtetésében lévő bogáti Vántus-iskola 837 millió forint pályázati forrást nyert infrastrukturális beruházásokra, felújításra, bővítésre, eszközbeszerzésre, a pénzt épületgépészeti korszerűsítésre, fejlesztő helyiségek, nyelvi labor, jól felszerelt szaktantermek, kiszolgálóhelyiségek létrehozására, az udvar felújítására és iskolabusz vásárlására fordítjuk – ismertette Pesti Béla László, a tankerület vezetője.

Román István kormánymegbízott beszédében arra világított rá, milyen sokat nyom a latban a gyermekek jelene és jövője szempontjából, ha megfelelő körülmények között, modern iskolában, kiváló pedagógusoktól tanulhatnak, s a várossá válás útján céltudatos léptekkel haladó Nyírbogát esetében ez a helyzet.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában