Állásbörze

2019.05.15. 09:20

Kelet állásbörze Mátészalkán

Lapunk, a Kelet-Magyarország nagyszabású, szakmai fórummal egybekötött állásbörzét rendez ma Mátészalkán: a városi sportcsarnokban 9–16 óra között várjuk az érdeklődőket.

A korábbi sikeres nyíregyházi börzék után úgy döntöttünk, hogy a megye egyik dinamikusan fejlődő városában, Mátészalkán is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a foglalkoztatók és a munkát keresők találkozzanak.

Állásbörze Mátészalkán | Fotó: Dodó Ferenc

 

Az itt élő emberek is hozzájárulnak a gazdaság erősödéséhez, növekedéséhez. 2010 óta 65 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, ez nagyban köszönhető a mátészalkai cégeknek is, ez azt jelenti, stabilan, jól működnek – mondta a Kelet állásbörze hivatalos megnyitóján Román István, megyei kormánymegbízott, aki szerint ez a mátészalkai börze remek lehetőség arra, hogy a vállalkozások és az álláskeresők egymásra találjanak.

– Köszöntöm önöket a fény városában, nagyon örülök annak, hogy a Kelet-Magyarország állásbörzéjének Mátészalka adhat otthont – köszöntötte az érdeklődőket dr. Hanusi Péter.

 

Mátészalka polgármestere, aki hozzátette: évről évre csökken a településen a munkanélküliségi ráta, ezzel párhuzamosan pedig növekszik a befizetett iparűzési adó mértéke.

– Öt éve 750 közmunkást regisztráltunk, mára a kétharmaduk, azaz 500 ember talált magának munkát az elsődleges munkaerőpiacon – emelte ki a polgármester.

Szakmai Fórum

A mátészalkai állásbörzével párhuzamosan egy szakmai fórumot is rendezett lapunk. Ezen dr. Nagy Ervin, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője azokról a szolgáltatásokról, támogatási formákról és lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket, melyek igénybevételével még tovább csökkenthető a munkanélküliség és erősíthető a foglalkoztatás.

A szakember számadatokkal támasztotta alá a megyei foglalkoztatási ráta növekedését és a munkanélküliségi ráta csökkenését. Dr. Nagy Ervin elmondta: a kormány igyekszik összehangolni a közfoglalkoztatást a szezonális mezőgazdasági munkával, az elsődleges cél pedig a közmunkások számának a csökkentése azáltal, hogy az elsődleges munkaerőpiacon helyezkednek el.

Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum vezetője előadásában bemutatta az irányításuk alá tartozó öt oktatási intézményt, valamint rávilágított a szakképzés jelentőségére, de a nehézségeiről is beszélt. Szerinte torz az a szülői gondolkodás, miszerint jó a gyereknek a gimnáziumban, hadd bukdácsoljon kettesekkel meg hármasokkal, addig legalább van négy éve arra, hogy kitalálja, mihez kezdjen a gimnázium elvégzése után – említette a főigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában