bujtos

2019.05.08. 19:48

Megújul a Bujtosi városliget

Hamarosan birtokba vehetik a nyíregyháziak a Bujtosi városligetet.

Május végére befejezik a Bujtosi városliget rekonstrukcióját – mondta el a helyszíni terepbejáráson dr. Kovács Ferenc polgármester, aki a kivitelezőkkel együtt mutatta meg a sajtónak, hol jár a beruházás.

Hozzátette: – Minden adott lesz ahhoz, hogy a város szívében fekvő liget egy modern közösségi tér legyen, ahol szívesen töltik el szabadidejüket a városlakók. Majd beszélt a felújítás előzményeiről, ugyanis a sétányt, a kandelláber-sort, a játszóteret néhány éve korszerűsítették.

Növelték a zöldfelületet

A „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” projekt olyan elemeket tartalmaz, amelyet a nyíregyháziak hiányoltak eddig a Bujtosról. A tavat körülöleli majd egy 3 kilométeres új térburkolat, amellett 1430 méter hosszan rekortánpályát raknak le. A sziget gyalogos hídját is felújítják, valamint horgászatra alkalmas stégeket helyeznek el.

Új padok, 16 piknik pad, 6 tűzrakóhely csalogatja sütögetésre a családokat, baráti társaságokat a csodálatos fás övezetben. – Sövények, cserjék, fák ültetésével növeltük a zöldfelületet, új gyeprácsos parkolót terveztünk, amivel óvatosan bántunk, hiszen nem szerettünk volna új parkolóhelyeket kialakítani a zöldfelület rovására – fűzte hozzá a városvezető.

A játszótér közvetlen környezetében akadálymentes mosdó épült, a biztonságra pedig öt térfigyelő kamera ügyel majd, amelyek szintén a helyükre kerülnek a hónap végéig. S, ha valakinek kocogás közben lemerülne a mobilja, ne aggódjon, két kör között megpihenve feltöltheti majd az okospadon, amit a kivitelező cég ajándékoz a városlakóknak – hangzott el.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában