Valóra vált álom

2019.05.23. 20:00

Megújult a nyírmihálydi polgármesteri hivatal

Több mint 57 millió forintot fordíthatott az önkormányzat az intézmény energetikai korszerűsítésére.

Megtréfálta az eső a nyírmihálydi polgármesteri hivatal előtti kis parkban gyülekezőket szerdán. Hol esett, hol sütött a nap, ennek ellenére dr. Vincze István, a település vezetője szerette volna a vendégekkel közösen az intézmény akadálymentesített bejárata előtt átvágni a nemzeti színű szalagot. Az ünnepség apropója az volt, hogy több mint 57 millió forintot fordíthatott az önkormányzat a hivatal energetikai korszerűsítésére.

Állandó portaszolgálat

– Régi álmunk vált valóra a felújítással. Emlékszem, már a kétezres évek elején, amikor jegyzőként dolgoztam a polgármesteri hivatalban, terveztük az átalakítását. Akkor nem jutottunk el a kivitelezésig, de nem vetettük el az ötleteinket, melyeket ebben az évben sikerült megvalósítanunk – árulta el dr. Vincze István.

– Az épület teljes rekonstrukcióján túl – ami tartalmazza a teljes tetőcserét, a szigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését, új nyílászárók beszerelését és a már említett akadálymentesítést – nagyon fontos, hogy ezentúl a kor elvárásainak megfelelő, színvonalas szolgáltatást ­tudunk nyújtani a helyieknek. Kialakíthattunk egy új ügyfélszolgálati bejáratot, ezzel egyrészt gyorsabbá és kényelmesebbé tettük az ügyintézést, másrészt a portán mindig lesz valaki, aki akár ügyfélfogadási időn túl is fogadhatja a hozzánk betérőket – tette hozzá a település polgármestere.

– A választókerületben az elmúlt időszakban huszonkét középület újult meg mintegy kétmilliárd forintból. Mindez része annak a 15 milliárd forint értékben megvalósuló 104 beruházásnak, amivel hozzájárultunk vagy hozzájárulunk a közeljövőben a térség fejlődéséhez. Partnerünk ebben a kormány és a megyei önkormányzat – mondta el dr. Simon Miklós. Az országgyűlési képviselő megjegyezte: Nyírmihálydiban a polgármesteri hivatal mellett hatvanmillió forintból újul meg az orvosi rendelő, illetve a tervek szerint egy-másfél éven belül kerékpárút épül a 471-es út mentén.

Minőségi ügyintézés

Az eső ismét közbeszólt, így Seszták Oszkár ünnepi gondolatait már a hivatal nagytermében hallgatták meg a vendégek. A megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a település szinte mindegyik középülete előbb újult meg, mint a polgármesteri hivatal, ami egyrészt dicséretes, másrészt időszerű volt az intézmény korszerűsítése. Az ügyfélfogadási térben pedig már a huszonegyedik századi elvárásoknak megfelelően kulturált és minőségi lehet az ügyintézés.

A szalagvágást követően műsort adtak a község idősek klubjának tagjai és a helyi óvodások.

KM

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában