alutálca

2019.05.17. 07:53

Minőségi anyagokat az étkeztetésbe!

A helyi termékek közétkeztetésbe juttatását tűzték ki célul.

Fontos cél, hogy a közétkeztetésben egészséges és biztonságos, főként helyi és bioalapanyagokból előállított ételek készüljenek, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a korcsoportok élettani igényeinek – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szerdai budapesti szakmai napján az Agrárminisztérium közleménye szerint.

Az államtitkár kiemelte, hogy a vendéglátás és a köz­étkeztetés helyzetének javítása érdekében 2010 óta sok intézkedés történt, ebben nagy szerepe volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a 2012-es létrejötte óta.

Felidézte, hogy 2015-ben indult el a Minőségvezérelt közétkeztetés program, amely a helyi termékek közétkeztetésbe juttatását, valamint helyzetének javítását tűzte ki célul.

Hitelesítések

Ma már auditorok végzik a közétkeztető létesítmények kötelező élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-higiéniai minősítését megelőző szemléket, a Nébih illetékes osztályának szakmai irányítása mellett. Eddig 4600 konyha hitelesítését végezték el.

MTI

Borítókép: Közétkeztetés – legyen egészséges és bőséges Fotó: ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában