Jegyzet

2019.05.31. 07:36

Pedig igen egyszerű letenni!

Hamarosan negyedik esztendeje, hogy letettem.

Mán László

Sokan kérdezték, hogyan sikerült. A válasz sokak számára érthetetlen volt, pedig valóban ez a lényeg: nem gyújtottam rá! Próbálkoztam én is korábban a reklámokból is ismert tapasszal, speciális rágógumival, a napi adag fokozatos csökkentésével. Eredménytelenül. Aztán jött az újabb elhatározás, és ez sikerült.

Eldönteni és elkezdeni sokkal könnyebb volt, mint egy ideig tartani mindezt. Aki nem cigizett, aligha tudja, hogy a reggeli kávé mellé egy füstölés az milyen, mással nem helyettesíthető érzés. Éppen ezért egyszerűen védtem ki ezt, mert pár hétig nem ittam reggel kávét. Nem mondom, hogy néhányszor nem jöttek elő a dohányzás „kellemes” érzésének emlékei, de addig nem jutottam el, hogy akár csak egyet is szippantsak egy cigibe. Nem, mert az kudarcot jelentett volna, és csak magamat csaptam volna be.

Nem szaporítom tovább a szót, és nem is leszek álszerény: ezért büszke vagyok, és mindenki büszke lehet magára, aki hasonlóan tesz. A világ persze nem változott meg, de egészségesebben élek. És ez nagyon fontos nemcsak nekem, hanem a szeretteimnek is.

Mán László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában