permet

2019.05.14. 07:31

Vegyszeres védekezés a frekventált területeken

Turisztikai, sport- és kulturális használatú közterületeken az atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezést május 15-én és 16-án végezzük – tájékoztatta lapunkat a nyíregyházi városüzemeltető cég szóvivője.

Horváth Kíra szerint a vegyszeres permetezést a város frekventált közterületein végzik el, ez azt a célt szolgálja, hogy az ott lévő növényi vegetáció védelmét kiegészítve hatékonyan riassza és gyérítse, egyben távol tartsa a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, kártevőket.

A permetezéseket a NYÍRVV szerződött partnere, a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban. A munkavégzés időpontjának kiválasztásában fontos szempont, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat a legkevésbé zavarja, de a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen. Az alkalmazott növényvédő szerek az emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt.

Horváth Kíra felsorolta a kezelt területeket: Bujtosi városliget és az Örökösföld füves területei, a jósavárosi Robinson domb, erdei sétáló­utak a főiskola és a Sóstói úti kórház között, Ózon Panzió és Csaló köz, Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.

KM

Illusztráció: iho.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában